Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Együttműködő civilek a Városház téren Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. szeptember 19.
Látogatók sokaságát vonzotta szombaton a Székesfehérvári Civil Nap, melyet kilencedik alkalommal rendeztek meg a Városház téren. Minden esztendőben egy-egy témakör jegyében szerveződnek a programok, idén az együttműködés állt a középpontban.



Székesfehérváron háromszáznál is több, a város Önkormányzatával szorosan együttműködő civil szervezet van, melyek az élet legkülönfélébb területein tevékenykednek. A város többféle módon támogatja őket, ezt szolgálja a minden év szeptemberében megrendezésre kerülő Székesfehérvári Civil Nap is, ahol bemutatkozási lehetőséget kínálnak az önkéntes csoportoknak. A város egyik legszínesebb őszi rendezvényére idén is a Városház téren került sor több mint harminc szervezet közreműködésével. Képviseltették magukat az esélyegyenlőség és családsegítés, a sport és a tánc, a zene, az egészséges életmód, a természet- és környezetvédelem, az ismeretterjesztés és a hagyományőrzés elhivatottjai, valamint a nyugdíjas szervezetek. Minden évben egy-egy téma köré csoportosulnak a programok, idén az együttműködés állt a középpontban. A szervezetek célul tűzték ki, hogy ne csak a közönségnek mutassák meg tevékenységüket, hanem tegyenek lépéseket az egymás közötti kapcsolatteremtés, a jövőbeli együttműködések kialakítása és közös megoldások keresése céljából.

A 9. Székesfehérvári Civil Napot Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok nyitotta meg szombaton délelőtt. Hangsúlyozta: „A 9. Székesfehérvári Civil Napon a szervezetek ismét bemutatják tevékenységeiket, melyekkel segítik a hétköznapjainkat. Nem titkolt céljuk, hogy kapcsolatot teremtsenek a lakossággal és önkénteseket toborozzanak! Idei tervünk, hogy szolgáljuk a szervezetek egymás közötti kapcsolatteremtését, a konstruktivitást, az összefogást egymás munkájának segítéséért. Úgy látjuk, hogy a körvonalazódó, majd folyamatosan fejlődő együttműködések sikeressé teszik a civil szervezeteket, amelyek együtt jobban tudják érvényesíteni érdekeiket. Remélem, hogy minél több új kapcsolat, együttműködési lehetőség létrejön ma a civilek között!”

A több mint harminc bemutatkozó szervezet közül a teljesség igénye nélkül emeltünk ki néhányat. A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány különleges programokkal készült a mai napra az együttműködés jegyében. Játékos feladatokkal ösztönzik a szervezeteket arra, hogy ismerjék meg egymást és találjanak minél több kapcsolódási pontot. A nap végére a legtöbb aktivitást összegyűjtött szervezetet ajándékcsomaggal jutalmazzák. A Székesfehérvári Városi Természetbarát Szövetség a tagszervezeteit, az aktuális programjait és a jövő évi túrázási lehetőségeket bemutató anyagokkal érkezett. A Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Egyesület általános tájékoztatást nyújt tevékenységéről és tanácsot ad konkrét panaszügyek intézésében. Új résztvevőként mutatkozott be a 2016 januárjában megalakult Székesfehérvári Szív Egyesület, amely a szív- és érrendszeri betegségben szenvedő, infarktuson, vagy szívműtéten átesetteket segíti. A Pirkadattól Alkonyatig Alapítvány idősek és kisgyermekes családok ellátásával, szolgáltatás- és programszervezéssel foglalkozik, családi napközit üzemeltet, kompetenciafejlesztő klubfoglalkozásokat tart és nyugdíjasokat támogat a mindennapi ügyeik intézésében. Bemutatkozott továbbá a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület, a Székesfehérvári Waldorf Alapítvány, a SZÉNA Egyesület a Családokért, a Fonódás Kulturális Egyesület, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a Székesfehérvári Lions Club, a Terkán Lajos Ismeretterjesztő Alapítvány, a Gaja Környezetvédő Egyesület és sok egyéb, a legkülönfélébb tevékenységekkel foglalkozó székesfehérvári szervezet.

A Civil Nap keretében színes színpadi műsor-összeállítást is szerveztek, melyben délelőtt bábjátékot és bűvészbemutatót láthatott a közönség. Az eső félbeszakította ugyan a programot, azonban egy negyedórás szünet után folytatódott a rendezvény. Délután töréstechnikai bemutatóval, táncos-énekes műsorokkal, nyugdíjas fellépőkkel és élő koncertekkel szórakoztatják az érdeklődőket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >