Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. február 02.
Február 25–én, szombaton lesz a IV. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a Jancsákertben. Illusztris kolbásztöltők is asztalhoz állnak: sportolók, települések csapatai, újságírók, média csapatok is. Több mint 400 kg húst töltenek be és ebből mintegy négyszáz méter kolbász tekeredik majd.

 

A nevezési díj idén sem változott, 6000 Ft/csapat, amiért a csapatok 5 kg darált kolbászhúst és 1 kg kenyeret kapnak. (Az ezen felüli húst a helyszínen üzemelő FÖ-MO húsboltból is meg lehet venni, előre jelezve a mennyiséget). A nevezési díjon felül az induló csapatoknak kell gondoskodniuk az összes fűszerről, a feldolgozáshoz szükséges valamennyi eszközről (bél, kolbásztöltő, keverőedény, kések, vágódeszka) valamint az elfogyasztáshoz szükséges kedvenc savanyúságról, mustárról, tormáról. (A bél, a fűszerek és ízesítők, savanyúságok a helyszínen, a nyitva tartó piacon is megvásárolhatók.)

 


 

A szervezők biztosítják a munkaasztalt, melyeknél kényelmesen 5-6 főfér el és sütési lehetőséget is biztosítanak. Lehetőség lesz arra is, hogy a megtöltött és felcímkézett kolbászokat füstölésre a helyszínen átadják.

IV. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >