Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Zászlók a Fesztivál nyitásaként Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 23.

ImageSzabadtéri Művész-zászló- és selyem-zászló-kiállítás látható június 1-ig Székesfehérváron, a Belvárosban. A Fő utca és az Oskola utca között kifüggesztett zászlók hagyománya még 1996-ra nyúlik vissza. Eddig minden évben új alkotásokban gyönyörködhettek a járókelők, most viszont az eddig összegyűlt darabokból válogattak a szervezők.

 

A Városi Képtár – Deák Gyűjtemény tájékoztatása szerint sok neves textilművész tervezett és készített munkákat a Belvárosba az elmúlt években, köztük Aranyossy Zsuzsanna, Sárváry Katalin, Páger Bernadett, Fekete Dóra, Dorombi Mária, Bányász Judit.

A legszebb, legtartósabb és „legfehérváribb” zászlókat azonban az itt élő művészek készítették: Hegedűs 2 László Debreczeni Katalinnal és Ecsedi Mária.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Az aprólékos kézművesmunkával készített, varrott zászlóik időt állónak bizonyulnak, művészi és technikai szempontból is.

A szervezők idei meglepetése: újdonságként a város diákjai és lakói részére hirdettek, hirdetnek pályázatot, amelyben egységes méretűre vágott színes hernyóselymet adnak ki azoknak, akik vállalkoznak zászlótervezésre, -készítésre.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=222&Itemid=33

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >