Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Második világháborús magángyűjtemény látható Bodajkon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 03.

ImageFülöp Attila második világháborús magángyűjteményét tekinthetik meg az érdeklődők Bodajkon. A gyűjtő szinte minden szabadidejét arra fordítja, hogy beszerezze e régi tárgyakat, illetve, hogy felújítsa őket. Sokszor a föld alól, a padlásról kerülnek elő ezek a tárgyak. S jól tudjuk, az idő vasfoga szinte a felismerhetetlenségig képes tönkretenni mindent. Így ezeknek az emlékeknek a rendbetétele nem kis fáradságot, kitartást igényel.

 

Fülöp Attilának sikerült még a vaskohók olvasztója elől is megmentenie egy kétéltű járművet. Ez a tárgy szintén megtalálható udvarán.

 

Image
.

E gépet egyébként még egy budapesti filmforgatásra is kölcsönkérték, s a kétéltű rendszeres vendégként van jelen a környező települések falunapjain is. A gyűjteményt akár egy történelem óra keretében is meg lehet tekinteni, csupán egy előzetes időpont-egyeztetés szükséges a 22/410-176-os telefonszámon.

Image
.

 

„Hogy mennyi időt érdemes ott tölteni? Ameddig a vendég és a házigazda energiája engedi. Nekem még nem sikerült megunnom e régi tárgyakat!” – nyilatkozta honlapunknak Salgói János, a Bodajki Helytörténeti Egyesület vezetője.

Image
Fotó: Salgói Rita és Salgói János
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >