Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Átadták Csalán az új játszóteret Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 29.

ImageCsaládi programok kíséretében adták át a város legújjabb játszóterét Csalán. A játszóeszközök között egy gyerek focipálya, homokozó, csúszdás játszóvár és a hinták vannak. A Török Ignác utcában található játszóteret, melyet a képviselői keretből és Depónia támogatásából építettek a város polgármestere dr. Cser-Palkovics András és Östör Annamária önkormányzati képviselő adta át.

 

Elhangzott, hogy nagyon régi kívánsága volt már a csalaiaknak, hogy legyen egy játszótér a településen. Azért csak most kerülhetett sor ennek megépítésére, mert a korábbi években voltak égetőbb problémák a településrészen.

 

Image
.

Szerencsére néhány éve kiépült a gázvezetékrendszer, kicserélték a villamos hálózatot, jelenleg zajlanak a szennyvízcsatorna házi bekötések és fektetik a fővezetéket is. A tervek szerint ősz közepén lehet már használni a rendszert. A játszótéren, elsőként a városban épült egy mini panna futball pálya is: ez az egyik legújabb formája az utcai focinak, amely egy rendkívül dinamikus játék.

 

Image
.

A panna egy holland szleng szó, ami arra utal, hogy a labdát cselezzük át az ellenfél lábai között, innen ered az elnevezés „panna-kötény”. A kötény játék lényege leginkább a futball trükkök és látványos cselek bemutatásában rejlik. Ebben a játékban nem kell focistának lenni, csak élvezni kell a futball örömét.

A napokban elkészülő játszóteret az egyéni képviselői keret mellett a nemrégiben teljesen önkormányzati tulajdonba került Depónia Kft. finanszírozta, hiszen a településrész mellett található a Székesfehérvár-Csala Pénzverővölgyi Hulladékkezelő.

 

Image
.

A játékokat játszótér tervező választotta ki, oly módon, hogy minden korosztálynak kényelmes legyen és a szülők is biztonsággal figyelhessék a gyerekeket.

„2006-ban feltérképeztem a problémákat, amikor először indultam önkormányzati képviselőként és egy óriási listát állítottam fel” – mondta Östör Annamária. Azóta eltelt néhány év és szerencsére sikerült sok területen előrelépni: a buszmegállót rendszeresen takarítják és ugyanitt sikerült megoldani a csapadékvíz elvezetést, bővült a közvilágítás, megalakítottuk a csalai polgárőrséget és működik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés is.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

Az átadást követően a Kabócák zenekar gyermekműsora mellett óriás buborékfújó szórakoztatta a gyermekeket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >