Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ocskay Gábor: Erős a keretünk, de a puding próbája az evés Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. szeptember 01.

ImageOcskay Gábor szakosztály-igazgató szerint Székesfehérvár a központja Magyarországon a jégkorongnak, éppen ezért a vállukra nehezedő teher is óriási. A cél, hogy az alapszakaszban az első hat közzé jusson a csapat. A Sapa Fehérvár AV 19 vezetője az Emléktornával kapcsolatban megjegyezte: kuriózum, hogy az olasz bajnok is ellátogat hozzánk.

 

----- Bajnokok találkozója

- Úgy gondolom, még nem volt arra példa, hogy az olasz bajnok Asiago gárdája Magyarországon lépjen jégre, de mellette több más bajnokcsapat is játszik itt a hétvégén. Elvégre az olasz aranyérmes mellett érkezik a román bajnok Csíkszereda, a MOL Liga-döntős Dab.Docler, valamint itt vagyunk mi, a magyar bajnok. Rangos torna előtt állunk, bár azt azért nem tagadom: az életemben mindig nehezek ezek az időszakok.

----- Irány az első hat

Ami pedig a csapatunk szereplését, jövőbeli céljait illeti, Ocskay Gábor nem kertelt:

- Célunk, hogy az alapszakaszban az első hat közé kerüljünk, ha ez nem sikerül, akkor izzadva is, de az első nyolcat célozzuk meg. Együttesünk a nyolc, tíz új ember ellenére is formálódik, s ahhoz, hogy itt lehetünk, ezúton is köszönetemet szeretném kifejezni elsősorban a város, valamint minden támogatónk, segítőnk felé.

----- „Ilyen erős keretünk még nem volt”

És amiről talán kevesen tudnak, az a mérföldkő, ami tegnap este következett be a Volán életében:

- 1977 óta sok minden történt itt, de olyan még nem, hogy egy edzőmeccsre kétezer ember kilátogasson. Tegnap este, a Jesenice ellen ez történt, ami talán mutatja: jó úton járunk. Ezt a csapatot szeretik, ezt ezek után bátran ki merem jelenteni. De ahhoz, hogy a közönségünket maximálisan kiszolgáljuk, összefogás kell. Ötödik szezonunkra készülünk az EBEL-ben, de ilyen erős keretünk még nem volt. A nehéz időszak viszont jövő pénteken kezdődik, s tudom jól: a puding próbája az evés.

A csapatban a jó szereplés lehetősége is benne rejlik, viszont nagy teher is nyomja a vállunkat. Mivel Székesfehérvár a központja Magyarországon a jégkorongnak, így a mi szereplésünkből sok következtetést levonnak. Az egész magyar jégkorongot a hátunkon cipeljük, s vélhetően innen válogatják ki az U18, U20-as válogatott tagjainak zömét. Ha azonban nem érnek el jó eredményeket különböző csapataink, akkor egyből mondhatják: nem jól dolgoztunk. Ezért is nagy a mi felelősségünk.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >