Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elkészült a Kisteleki úti bölcsőde Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. november 24.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a Közép-Dunántúli Operatív Program „Integrált mikrotérségi alapfokú egészségügyi és szociális szolgáltató központok fejlesztése” című pályázatán nyerte el azt a 79.653.045 forintos vissza nem térítendő támogatást, melynek révén ma átadásra került a kibővített és felújított bölcsőde a Kisteleki úton. Dr. Cser-Palkovics András polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ötven százalékos férőhelybővülés nagy segítség a környéken élő kisgyermekes családok számára, de az önkormányzat elkötelezett a bölcsődei férőhelyek további bővítése mellett.

 

A férőhelybővítésre és felújításra is kiterjedő projekt teljes költségvetése 124.457.883 forint, ez az összeg az uniós támogatáson felül 36%-os önkormányzati önerőt is tartalmaz. A Támogatási Szerződést 2010. augusztus 3-án írták alá. A projekt lebonyolítója a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. volt, a műszaki ellenőri feladatokat a Polgármesteri Hivatal Beruházási Irodája látta el.

 

Image
.

A IV. számú Bölcsőde engedélyezési és kiviteli terveit a Fejér Európa Kft. készítette, a kivitelezést pedig a közbeszerzési eljárás nyerteseként a Halastó Camping Kft. végezte. Az 1955-ben épült, korábban két gondozási egységgel működő intézmény további egy gondozási egységgel bővült, ami több mint 50%-os férőhely-növekedést jelent. Ezen kívül napközbeni gyermekmegőrzésre alkalmas tereket is kialakítottak.

Image
.

Dr. Cser-Palkovics András a projekt záró rendezvényével egybekötött sajtótájékoztatón elmondta, hogy Székesfehérvár önkormányzata kiemelt feladatának tekinti a bölcsődei férőhelyek bővítését, hiszen a fehérvári családok boldogulását ez a szolgáltatás nagyban segíti: „A kisgyermekes szülők a mai munkaerőpiaci követelményekhez, a változó munkarendhez sokszor még családi segítséggel is igen nehezen tudnak alkalmazkodni. Az önkormányzatnak ezért kötelessége a gyerekek bölcsődei, óvodai felügyeletét minél szélesebb kör számára biztosítani. Ezt várják tőlünk a munkáltatók és a munkavállalók egyaránt, az intézményhálózat fejlesztését, a férőhelyek bővítését ezért prioritásként kezeljük.”

 

Image
.

„A Kisteleki úti Bölcsőde felújítását a teljes közgyűlés támogatta. Mindenki megszavazta a férőhelybővítést a költségvetés elfogadásakor is, amiért ezúton újra köszönetet mondok képviselőtársaimnak.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A bölcsőde vezetője, Ferencsik Józsefné körbevezette a rendezvény résztvevőit az intézményen, és ismertette a felújítási és bővítési munkálatok főbb eredményeit. Az új gondozási egység kialakítása mellett az udvart is bővítették, ahol az önkormányzattól kapott területen egy új játszókert került kialakításra.

 

Image
Fotó: ÖKK

A felújítás részeként a régi épülettömbben kicserélték a belső burkolatokat, lakatos-, gépészeti és elektromos munkákat végeztek, kicserélték a radiátor-burkolatokat, a belső és külső falburkolatokat. A végső tereprendezéssel, a kerítés- és kertépítési munkákkal, valamint a takarítással zárult a több hónapos felújítási és bővítési projekt.

A bölcsőde berendezési tárgyai is megújultak: az új és felújított gondozási egységeket is felszerelték bútorokkal, játékokkal és a gyerekek ellátásához szükséges valamennyi eszközzel.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >