Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Önkénteseket keres a Csillagkapu- program
Önkénteseket keres a Csillagkapu- program Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2013. január 22.

Image Önkéntesek jelentkezését várja „Csillagkapu modell- program az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés fejlesztése érdekében Fejér megyében" című, TÁMOP-5.6.1.C-11/2-2011-0025-es számú pályázat.

 
Az Echo Innovációs Műhely, együttműködve a Fejér Megyei Rendőr- főkapitánysággal és a Fejér Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatával azt szeretné elérni ezzel, hogy a társadalom legkisebb, legeldugottabb rétegéhez is eljusson az az információ, hogyan lehet megelőzni az áldozattá válást, illetve ha valaki áldozattá vált, kihez fordulhat.
 
Nagyon sok mentális zavar, rejtett feszültég alakulhat ki abból, ha valaki nem dolgozza fel az őt ért megrázkódtatást, ebben nyújt segítséget a program, és ezen keresztül az önkéntesek. A szervezetek összefogására azért volt szükség, mert egyre többen jelentkeznek az Áldozatsegítő Szolgálatnál, amelynek végesek az erőforrásai.
 
Új módszerek, önkéntesek és szélesebb szakmai összefogás szükséges a probléma hatékony kezeléséhez, amely az áldozatsegítés mellett a bűnmegelőzést is előtérbe helyezi.
 
A program révén mérsékelik Fejér megyében a bűncselekményeket előidéző okok hatását, csökkentik a sértetté válás veszélyét, növelik a közösség biztonságát, erősítik a társadalmi összetartozást és egyben az emberi jogok érvényesülését.
 
A szakemberek olyan személyek jelentkezését várják önkéntesnek, akik a munkájuk révén kapcsolódnak az ügyhöz, vagy egyszerűen csak segíteni szeretnének a lakókörnyezetükben élőknek. A Csillagkapu- projekt oktatóanyagot biztosít a jelentkezőknek, gyakorlati foglalkozásokon készíti fel az önkénteseket, és szakmai napokat, konzultációkat szervez.
 
Ha valaki ezek után kedvet kapott az önkéntes munkához, az jelentkezhet az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címen.
 
Fogjunk össze, hallgassuk meg a másikat, figyeljünk oda egymásra!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >