Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
SZÉKESFEHÉRVÁRRÓL INDUL A CHRONO CLASSIC OLDTIMER SZUPERKUPA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 25.
Szeptember 26-án, szombaton közel 90 veteránautó és különleges yougtimer indul Székesfehérvárról Balatonlelle irányába. A Siófokot is érintő 280 km hosszú útvonalon néhány ügyességi feladat is vár a résztvevőkre a navigálás mellett. Immár negyedik alkalommal találkoznak Székesfehérváron a Chrono Classic futam résztvevői. Már reggel 8 órától érkeznek az ország minden szegletéből a makulátlan állapotban lévő oldtimerek az Alba Pláza mellé.
Tovább...
 
HÉTVÉGÉN RENDEZIK A XI. SÁRKÁNYHAJÓ FESZTIVÁLT A CSÓNAKÁZÓ-TAVON Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 25.
A tó felújítása előtt, méltóan nagy létszámmal versenyeznek a sárkányhajósok idén a Vidámparki Csónakázó tavon. 58 legénység nevezett a versenyekre, így a pénteki és a szombati verseny is izgalmas lesz. A hosszú táv is népszerű, mert a három időfutamban 3x6 legénység indul, így a 18 csapat közül fog kikerülni a győztes. A fáradt legénységeket, a Sárkányhajó Party fogja ellazítani A Szabadművelődés Házában.
Tovább...
 
SZÍVÜNK NAPJA - SZŰRŐVIZSGÁLATOKKAL ÉS TANÁCSADÁSSAL VÁRNAK MINDENKIT Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. szeptember 25.

Image

A Szívünk Napján a Fehérvári Civil Központban várják vasárnap, szeptember 27-én azokat, akik képet szeretnének kapni testük aktuális állapotáról. Koleszterinszint-, vérnyomás- és vércukormérés mellett kardiológiai rizikóbecslés és szakorvosi tanácsadás is lesz, annak érdekében, hogy megelőzhető legyen a súlyosabb betegség. A szívbetegségekre hajlamosító kockázati tényezők kiküszöbölésére, korai kezelésére hívják fel a figyelmet.
Tovább...
 
Szent Mihály-napi sokadalom szombaton a Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. szeptember 25.

Image

Komoly- és könnyűzene, de még operett és népzene is felcsendül a hétvégén, Szárazréten megrendezésre kerülő Szent Mihály-napi Sokadalomban. A programokkal kapcsolatban ma tartott sajtótájékoztatót Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője, valamint Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója, akik szervezőként minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak szombaton a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ udvarára.
Tovább...
 
Ismét Honvédfesztivál Pákozdon Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. szeptember 25.

Image

Szeptember 26-án, szombaton immár hatodik alkalommal rendezik meg Magyarország egyetlen hadtörténelmi emlékparkjában - egyben Nemzeti Emlékhely is - , a pákozdi KEMPP -ben a hagyományos Honvédfesztivált. A látogatók az egész napos programosorozat keretében megismerkedhetnek országunk katonai múltjával, a jelen honvédeivel és a hagyományőrző szervezetekkel, valamit testközelben szemlélhetik a technikai eszközeiket.
Tovább...
 
Friss szellem, aktív időskor Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. szeptember 25.

Image

Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület az Árpád-ház Programhoz csatlakozva immár harmadik alkalommal hirdetett szellemi vetélkedőt klubjai között. A 2013-as Szent István Emlékévben indított programon évről-évre több csapat jelentkezik. Az idei év döntőjét szeptember 25-én, pénteken 09.00 órától rendezik meg az elődöntőből bejutott legjobb hat csapat részvételével a Hiemer-házban.
Tovább...
 
Székesfehérvár fáival ismerkednek a szezonzáró városnéző sétán Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 25.

Image

Szezonzáró városnéző sétát szervez szeptember 26-án, szombaton a Tourinform Iroda. Az esemény igazán különlegesnek ígérkezik, ezúttal a város fáival ismerkednek a résztvevők.
Tovább...
 
Robotrepülőgéptől a macskazenéig Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 25.

Image

Immár tizedik alkalommal nyerhet bárki bepillantást a tudományok világába, Euróba egyik legnagyobb rendezvénysorozatán, a Kutatók Éjszakáján. Szeptember 25-én, pénteken Székesfehérváron kiderül, lehetséges-e biciklivel búvárszivattyút üzemeltetni, mi is az a Gram-festés, melyik építésznek és hol adtak macskazenét, illetve miért kék az ég? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adnak választ a tudománykommunikációs rendezvény előadásai, melyek több helyszínen és különböző időpontokban várják az érdeklődőket.
Tovább...
 
A numizmatika jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. szeptember 25.
Harmadik alkalommal rendezik meg idén az őszi országos éremgyűjtő találkozót itt, Székesfehérváron. A vasárnapi numizmatikai tárgyú börzén mintegy száz asztalnál lehet majd nézelődni, cserélni, vásárolni. A székesfehérvári éremgyűjtőknél még megvásárolhatóak lesznek a Semmelweis emlékév kapcsán tavasszal kibocsátott bronz- és ezüstérmek.
Tovább...
 
Aki minden fehérvári utcában otthon van Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. szeptember 24.
Tablók csalogatják a Várkörút 11. számú villa kerítésénél a járókelőket: szabadtéri emlékkiállítás nyílt Székesfehérvár egykori főépítésze, Molnár Tibor építész születésének 111. évfordulója alkalmából az Önkormányzat és a Szekfű-Lánczos Alapítvány támogatásával. A rendhagyó tárlatot, amit a szervezők utcai mesekönyvnek szántak, Lantay Attila, a város főépítésze nyitotta meg Molnár Tibor saját tervezésű családi villája előtt. Az egykori főépítész munkásságát dr. Demeter Dalma történész méltatta.
Tovább...
 
Székesfehérváron épül az első hazai 120 yardos amerikai foci pálya Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna, Samu Miklós   
2015. szeptember 24.
Már dolgoznak a munkagépek a Takarodó úton, megkezdődött az egykori MÁV-pálya átalakítása. Székesfehérvár Önkormányzata megbízásából az első 120 yardos (110 méteres), szabványos amerikai foci pálya készül el itt várhatóan tavaszra. A Városgondnokság végzi az edzőközpont kialakítását, amely a Divízió I-es feljutást megcélzó Fehérvár Enthroners csapatának új otthona lesz.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1291 1292 1293 1294 1295 1296 1297 1298 1299 1300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 14224 - 14234 / 20760