Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Időjárás nyár és ősz között Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. szeptember 22.

Image

Az elmúlt napok nyárias időjárásának a hét végén búcsút inthettünk, s most úgy tűnik, jövő májusig nem is lesz okunk sok örömre ebben a tekintetben. Ezzel persze óvatosan kell bánni, mivel az előrejelzések már többször utaltak erre, ám mégis jöttek a szép, nyárias napok még szeptember közepén is. Most mindenesetre azt mondják a szakemberek, hogy a nyári időnek biztosan vége 2015-re.

Tovább...
 
Folytatódik a Kodolányi Szabadegyetem Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. szeptember 22.
Közösen hirdette meg a „Kodolányi Szabadegyetem – Harmadik Kor Egyeteme” című programsorozatot a Kodolányi János Főiskola és a Városi Levéltár és Kutatóintézet. A tanév első félévében öt előadásra kerül sor neves előadások tolmácsolásában. Az első programot dr. Zinner Tibor egyetemi tanár tartja szeptember 23-án, szerdán 16.00 órától a főiskola Szabadságharcos úti főépületében.
Tovább...
 
Autómentes nap lesz a Várkörúton szeptember 22-én Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 22.

Image

Autómentes nap lesz a megújult Várkörúton a körforgalomtól a Bíróság épületéig szeptember 22-én, kedden a Mobilitási hét keretében. 14 és 18 óra között különböző programokkal várnak mindenkit az egészséges életmód jegyében: lesz Ökológiai lábnyommérés, Kreatív programok a Teremburával, SZINGO Diák Kerékpárverseny, rendőrségi kerékpáros ügyességi verseny, majd a hét rendezvényeit a Critical Mass hagyományos felvonulása zárja 17.30 és 19 óra között. Az Autómentes nap rendezvényei idején a Várkörúton forgalomkorlátozásra kerül sor.
Tovább...
 
Szeptember 30-ig lehet jelentkezni a Fehérvár Hangja versenyre Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 21.

Image

Még tíz napig, szeptember 30-ig lehet nevezni Székesfehérvár és Fejér megye legnagyobb zenei tehetségkutatójára, a Fehérvár Hangja versenyre. A jelentkezők meghallgatása október derekán lesz a Pelikán Kamaraszínházban.
Tovább...
 
KIÁLLÍTÁSSAL EMLÉKEZNEK MOLNÁR TIBOR ÉPÍTÉSZRE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 21.
Molnár Tibor építész (1904-1990), Székesfehérvár egykori főépítésze munkásságát mutatja be az a szabadtéri emlékkiállítás, melynek megnyitója születésének 111. évfordulóján, 2015. szeptember 23-án lesz, a Várkörút 11. számú ház, Molnár Tibor saját tervezésű családi villájának kerítése előtt. A kiállítást Lantay Attila, városi főépítésze nyitja meg, Molnár Tibor munkásságát Dr. Demeter Zsófia történész méltatja.
Tovább...
 
Nagyszabású tornatermi fejlesztések Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. szeptember 21.

Image

A Kossuth Lajos Általános Iskola tavaly felújított tornatermében már felszerelték azt a térelválasztó-függönyt, melynek segítségével magas szakmai színvonalon lehet megtartani a mindennapos testnevelésórákat. A tornaterem szépítésén kívül az intézmény játszóudvarát is új és biztonságos eszközökkel szerelték fel. Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával, valamint a Székesfehérvári Intézményi Központ jóvoltából a nyári időszakban tíz iskola tornatermében végeztek el nagyszabású fejlesztéseket.
Tovább...
 
Klebelsberg-dombormű a Rákóczi Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. szeptember 21.
Ünnepélyes keretek között leplezték le a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolánál Klebelsberg Kuno domborművét, Szakál Antal szobrászművész reprodukcióját. Az avatóünnepség keretében Székesfehérvár polgármestere Klebelsberg emlékérmeket is adott át.
Tovább...
 
A családok kapcsolattartását segíti a város Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. szeptember 18.

Image

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a város polgármestere Cser-Palkovics András és Horváth Miklósné a Fidesz frakció vezetője arról, hogy a város szolidaritást vállal a déli határon szolgálatot teljesítő rendőrökkel és katonákkal. A péntek reggeli közgyűlés dönt arról, hogy tízmillió forinttal a családok kommunikációját segítse a város.
Tovább...
 
Ősfehérvár városkártya - új kedvezmények! Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna, Havasi Tímea   
2015. szeptember 18.

Image

Az elmúlt hetekben postázták a 18. életévüket betöltött székesfehérvári polgároknak az új típusú Ősfehérvár városkártyát, amely a korábbihoz képest további, immár önkormányzati kedvezményeket is biztosít a tulajdonosok számára. Az ingyenes kártya így komoly megtakarítást és ezáltal könnyebbséget jelent a székesfehérvári családoknak. A tervek szerint a kedvezményrendszert még inkább kiterjesztik a közeljövőben új együttműködő partnerek bevonásával.
Tovább...
 
Civilek az ifjúságért Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. szeptember 18.

Image

Az ART Kulturális Egyesülettel közös szevezésben Székesfehérvár Önkormányzata idén is megrendezi a Székesfehérvári Civil Napot. A közel 35 kitelepülő civil szervezet ebben az évben az ifjúságot célozta meg programjaival. A színes program kavalkádról sajtótájékoztató keretében számoltak be, melyen részt vett Molnár Tamás, civil és ifjúságügyekért felelős tanácsnok úr is.
Tovább...
 
Szüreti felvonulás és Bál Pázmándon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 18.

Image

Szüreti felvonulást és bált rendeznek szombaton Pázmándon. A program során kiosztják a "Tiszta udvar, rendes ház" és a "Legkárfőzők legjobbja" - díjakat is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1301 1302 1303 1304 1305 1306 1307 1308 1309 1310 Következő > Utolsó >>

Eredmények 14301 - 14311 / 20816