Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Bővül a kerékpárút-hálózat Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. szeptember 09.

Image

1880 m hosszú kerékpárút épül Székesfehérváron a 8. számú főút kiváltására a Japán utca – Amerikai fasor – Holland fasor mentén az Európai Unió támogatásával. A projekt keretében Székesfehérvár területén, a Japán utca - Amerikai fasor - Holland fasor szakaszain kerékpárút építés, valamint a Japán utcai szakaszán közvilágítás-fejlesztés és csapadékcsatorna-fejlesztés, kapcsolódó előkészítési munka valósul meg.
Tovább...
 
Fehérvári katonahősök előtt tisztelegnek a Gyergyó emlékparkban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 09.
A Magyar Királyi 3. Szent István Gyalogezred 71 évvel ezelőtt, Gyergyószentmiklóson elesett katonahőseire emlékeznek Székesfehérváron. A tiszteletadásra szeptember 9-én, szerdán 17.00 órakor a Gyergyó emlékparkban kerül sor, melyet tavaly avattak fel a Királysor és a Géza utca sarkán.
Tovább...
 
Dezső, a telekisek robotja sikert aratott Franciaországban Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. szeptember 09.
A város polgármestere, valamint az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola űrrobotikával foglalkozó fiataljait köszöntötte. A Hungarian Junior Robot Designers csapata ugyanis harmadik helyen végzett a nyáron Franciaországban megrendezett nemzetközi robotika versenyen.
Tovább...
 
Részegen ki visz majd haza? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 08.
Kegyes volt az időjárás a XVII. Csókakői Várjátékokhoz. Bár eleinte úgy tűnt, hogy szakadó esőben hallgathatja a közönség a programsorozatot nyitó Hungarica és Bikini koncertet, ám végül több csillag látszódott, mint felhő-takarta sötét égbolt, és a hűvösödő estet igencsak felforrósította a Bikini szólógitárosának lelkesedése és kitűnő játéka is. A többnapos rendezvényt zenei és kulturális bemutatók színesítették, és persze nem maradhattak el a szokásos „vásározós” programok sem.
Tovább...
 
MEGHOSSZABBÍTOTT NYITVA TARTÁSSAL VÁR A VÁROSI PIAC Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 08.

Image

Hétfőtől-péntekig reggel hat és este hat óra között várja a vásárlókat a Városi Piac, szombaton délután kettő óráig, vasárnap pedig délig tart nyitva. Eddig hétköznap csak délután négy óráig volt nyitva a Városi Piac, azonban a vásárlói szokások indokolttá tették, hogy egészen este hat óráig tartsanak nyitva. A Városi Piac szolgáltatásai nem változtak, a megszokott rend szerint van gombavizsgálat és bolhapiac is.
Tovább...
 
Új futballpálya Fehérvárcsurgón Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 08.

Image

Még az idén új focipályán sportolhatnak a fehérvárcsurgói iskolások. A közel 240 millió forintból megvalósuló „A fehérvárcsurgói Károlyi-kastélykert helyreállításának első üteme: A kastély környezete és a tó helyreállítása” című projekt keretében nemcsak a megújult kastélykertet élvezhetik a látogatók, hanem egy új, modern, élőfüves labdarúgópályát is létrehoznak a kastély területén.
Tovább...
 
Alba Mária örökség bolt a Koronázó téren Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 08.
2015. év Földanya hava 8. napján, azaz szeptember 8-án, Kisasszony napján 16 órakor nyitja meg a Fejér Szövetség közéleti, közművelődési és képviseleti irodáját és az Alba Mária örökség boltot a Koronázó tér 4. számú épületének I. emeletén, a Gyümölcsoltó Boldogasszony napján felavatott - helyreállított - és felszentelt "Felajánlás" dombormű alatti teremben.
Tovább...
 
Manufaktúrában az erő Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. szeptember 07.
A Székesfehérvári Királyi Napok ünnepélyes megnyitóján átadott Szent István Emlékjel elkészítője, az OTTI Manufactura Kft. invitálta üzemlátogatásra dr. Cser-Palkovics Andrást. Most a sajtó munkatársai is betekintést nyerhettek a különleges burkolatokat készítő szakemberek munkájába.
Tovább...
 
Megnyílt az enyingi kormányablak Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2015. szeptember 07.

Image

Enyingen, a Batthyány-kastély felújított szárnyában adta át a Fejér Megyei Kormányhivatal hetedik kormányablakát dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár és dr. Simon László kormánymegbízott. Az esztendő végétől már 11 integrált ügyfélszolgálat áll Fejérben az emberek rendelkezésére, széles körű közigatási szolgáltatásokkal.
Tovább...
 
Hétfőtől folytatódik a parlagfüves területek légi felderítése Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2015. szeptember 07.
A Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársai szeptember 7-étől, hétfőtől folytatják a parlagfüves területek helikopteres felderítését. Ennek kapcsán sor kerül a már ellenőrzött területek bizonyos részeinek utóellenőrzésére, illetve a megye északi felének azon részeinek ellenőrzésére, ahol az idén még nem volt légi felderítés.
Tovább...
 
Csákberényi kirándulás és somgyűjtés Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. szeptember 05.
Kilencedik alkalommal indul Herbarius-túra szeptember 6-án, vasárnap „Csákberényi kirándulás és somgyűjtés” címmel a Fekete Sas Patikamúzeum szervezésében. Az érdeklődők Lencsés Rita fitoterápiás végzettségű szakember segítségével kapnak ismereteket a gyűjtést és a felhasználást illetően. A gyógynövényszezon vége közeledik, a bogyótermések közül viszont ebben az időszakban elérhető a som: hatékony emésztőszervi panaszok esetén, a termése pedig frissen antioxidáns hatású, és rengeteg benne a C-vitamin.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1301 1302 1303 1304 1305 1306 1307 1308 1309 1310 Következő > Utolsó >>

Eredmények 14367 - 14377 / 20835