Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Folyamatban van az új 132 kV-os vezetékek létesítése Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. február 03.
ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata – mint Gesztor Önkormányzat – lefolytatta a partnerségi egyeztetés előzetes tájékoztatási és véleményezési szakaszát a várostól déli irányban kivezető Börgöndi út mellett, az M7 autópályától délre tervezett, új 132/22 kV-os táppont és az azt megtápláló 132 kV-os vezetékek létesítésének ügyében.
Tovább...
 
A Rákellenes Világnapra készül Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. február 03.
ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a február 4-i Rákellenes Világnap alkalmából szűrővizsgálati ajánlásokat tartalmazó plakátot állított össze, melyet minél szélesebb körben szeretnének megismertetni. A rák megelőzésének fontosságára és a szűrővizsgálatok jelentőségére ma sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet a szakemberek.
Tovább...
 
Évkerék - vörösmartysok sikere Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. február 02.
A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár a múlt év márciusában négy fordulóból álló vetélkedősorozatot indított „Évkerék – 2015” címmel székesfehérvári felső tagozatos általános és középiskolás diákokból álló csapatok számára.
Tovább...
 
Varga Géza: "Magyar hieroglif írás" Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 02.
A 306. Hétvezér Est vendége Varga Géza írástörténész lesz ma este, aki négy évtizede kutatja a székely írás eredetét, alapítója az Írástörténeti Kutatóintézetnek.
Tovább...
 
"Fecskebarát Fehérvár" - óvjuk meg a fecskéket! Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. február 02.
Fél évszázada Székesfehérvár igazi vidéki város volt, a belvároson kívül falusias utcákkal, a szőlők között nádtetős házakkal és a naponta a környező legelőkre ballagó tehéncsordával. A „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány 2016 tavaszán azért indítja el a „fecskebarát Fehérvár” programot, hogy a városlakók segítségével megóvják a megmaradt fecskeállományt. Kérik, hogy az ismert fészek pontos helyét és lehetőség szerint a lakó vagy a közület, intézmény nevét és a fészkek számát küldjék el a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre.
Tovább...
 
Még két hétig lehet beadni a felsőoktatási jelentkezéseket Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. február 02.
ImageMég két hétig - február 15-ig - lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire. Az idén három helyet díjmentesen lehet megjelölni és összesen hat helyre lehet kérelmet beadni. A jelentkezőknek több helyen változásra kell számítaniuk az állami ösztöndíjas képzések előzetesen meghatározott ponthatárainál. 2016 szeptemberétől a duális képzések egyik legfontosabb központja lesz Székesfehérvár az Óbudai, a Corvinus és a Kodolányi felsőoktatási képzéseivel.
Tovább...
 
Farsangi mulatsággal folytatódik a Manó Klub Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 02.
Folytatódik a Manó Klub iskolába hívogató programsorozat a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolában. Február 4-én, csütörtökön 17.00 órától farsangi manó buliba várják a leendő elsősöket. A sorozat következő programja február 11-én, szintén csütörtökön 17.00 órakor lesz, akkor játékos dráma foglalkozást tartanak a nagycsoportos óvodások számára.
 
Nagyon bejött a Velencei Karnevál Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. február 01.
ImageLehet azt állítani, hogy télen nincs létjogosultságuk a szabadtéri rendezvényeknek, hogy az emberek nem vevők ilyenkor a programokra, főleg a nyári időszakban divatos helyeken, ám ezt a tézist egyértelműen megdöntötte a Velencei Karnevál, amelyen közel ötezres vendégsereg szórakozott január 30-án a Velence Korzón!
Tovább...
 
Mától csak a 2016-os parkolóbérletek érvényesek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 01.
ImageA 2015-ös éves parkolóbérletek január 31-ig voltak érvényesek Fehérváron, mától csak a 2016-os bérleteket fogadják el a parkolóőrök. Januárban mintegy hatezer parkolóbérletet cseréltek le a városban, melyből négyezer a lakossági éves bérlet.
Tovább...
 
Már csak ma lehet választani a bevallási nyilatkozatot Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. február 01.
ImageMár csak ma lehet választani a bevallási nyilatkozatot, vagyis kérni, hogy az adóhatóság készítse el helyettünk a személyi jövedelemadó bevallást. Az idén új bevallási módot vezettek be, a magánszemély adózók kérhetik, hogy helyettük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készítse el az szja-bevallást. Ezt a bevallási nyilatkozattal lehet kezdeményezni február 1-jéig.
Tovább...
 
Ma már nem érvényesek a tavalyi autópályamatricák Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. február 01.
ImageHétfőtől már jó esélyük van az autósoknak arra, hogy megbüntetik őket, ha fizetős útszakaszokra tévednek anélkül, hogy megvették volna a 2016-ra érvényes új autópálya-matricájukat. A tavaly megváltott éves bérletek ugyanis idén január 31. éjfélig voltak érvényesek. Az árak és a díjkategóriák nem változtak.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 Következő > Utolsó >>

Eredmények 14477 - 14487 / 21435