Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba lakossági fóruma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 22.

ImageAz Öreghegyi Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének felülvizsgálata lesz a fő témája Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba települési képviselők lakossági fórumának. A beszámolóra holnap, 17:30-kor kerül sor a Kossuth Lajos Általános Iskola aulájában. A programon jelen lesznek a Polgármesteri Hivatal Főépítészi Irodájának képviselői, s szó esik a Nagyszombati út melletti közterületi rész rendezési tervéről is.

 
Bringára fel! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 21.

ImageA hétfői autómentes naphoz kapcsolódva kerékpározni hívják a székesfehérvári diákokat a Munkácsy Mihály Általános Iskola közlekedési szakkörösei. A fiatalok egy felhívást intéztek a helyi iskolásokhoz, amelyben arra kéték őket, hogy e napon bringával menjenek a tanórákra, majd 13 órakor tekerjenek át az ő iskolájukba, ahol különleges technikai bemutatók, kerékpáros ügyességi versenyek, s egyéb programok várják őket.

Tovább...
 
A Béke Világnapján... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 21.

Az ENSZ Közgyűlése 1981. szeptember 21-én döntött arról, hogy az erőszakmentesség és az általános tűzszünet jegyében minden évben, egy adott időpontban megünnepli a „Béke Világnapján”. Az eredeti elképzelések szerint ezen a napon az egész bolygónkra kiterjedő „fegyvermentesség” meghirdetését képzelték el. A Béke Világnapját 2001 óta szeptember 21-én tartjuk. Az ENSZ hatáskörébe tartozó Veterán Világszövetség így idén is felkérte világunk nemzeteit, hogy csatlakozzanak a békedemonstrációhoz.

Tovább...
 
Elhunyt Gáspár Attila (1953 - 2008) természetvédő Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. szeptember 21.

Ötvenöt éves korában elhunyt a városi közélet egyik meghatározó személyisége, Gáspár Attila természetvédő. A Zöld Kerekasztal Társaság vezetője elsőként kezdeményezte a Sóstó rehabilitációját és helyi védettségét. Gáspár Attila Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának munkáját is segítette, a Környezetvédelmi Bizottságban dolgozott szakértőként.

 
"Gyurcsánynak mennie kell!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 20.

ImageDr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő tegnap sajtótájékoztató keretében ismertette a hét főbb politikai történéseit, s felkérte Warvasovszky Tihamért, valamint Világosi Gábort, hogy az önfeloszlatási indítvány és az adótörvények kapcsán hallgassák meg a székesfehérváriak véleményét, mielőtt szavazatukat leadnák. Reméljük, hogy e kérésnek az említett politikusok eleget tesznek – hiszen a MI érdekeinket képviselik, tehát a gondolataink fontosak számukra. Azért, hogy Önök kellőképpen tájékozottak legyenek, alább olvashatják a Fidesz elnökségének nyilatkozatát.

Tovább...
 
Hogyan hallunk? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 20.

ImageElőadás-sorozat indult a prevenció és az egészségügyi felvilágosítás jegyében a megyeszékhelyen. Az első tájékoztatót tegnap tartották az ÁNTSZ épületében, ahol Dr. Rüll Miklós fül-orr-gégész főorvos és Csötönyiné Benkó Éva vezető védőnő beszélt a hallás kialakulásáról, a magzati korra jellemző – ilyen irányú – fejlődésről, a szűrővizsgálatok jelentőségéről, az orrdugulásról, orrfolyásról – tehát minden olyan fontos probléma terítékre került, amely a szülőket (és az gyermekorvosokat) igencsak foglalkoztatja.

Tovább...
 
Szabadulj meg az elektronikai hulladéktól  legálisan! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 19.

Elektronikai hulladékgyűjtő akciót szervez az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület, valamint a Gaja Környezetvédő Egyesület több „kapcsolódó” szervezettel karöltve holnap 9-13 óráig, a székesfehérvári Skála parkolóban. Ennek során minden elektronikai, számítástechnikai és híradástechnikai eszközt átvesznek a „gyűjtők”. Tavasszal egy hasonló akció során 60 m3-nyi elektronikus berendezés „hordtak össze” a lakók.

 
"Nagyik szelidítik a technika ördögét" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 19.

Image"2008 első félévében 836 vállalkozó szellemű nyugdíjas szeliditette meg a technika ördögét a Budapesti Művelődési Központ „Kattints rá, Nagyi!®” országszerte induló internetoktatási tanfolyamain.” – kaptuk a hírt Szabó Judit Nikolettától, a Budapesti Művelődési Központ PR menedzserétől - A netnagyi-mozgalom a második félévben is folytatódik: év végéig újabb 52 kurzuson várhatóan 627 szenior internetező léphet a világháló agórájára, hogy ügyeit hatékonyabban intézze és újfajta kommunikációs csatornákat vethessen be kapcsolatai ápolására.

Tovább...
 
Közzétették a Megyei Prima díj jelöltjeinek névsorát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 19.

ImageA Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér megyei szervezete idén is kiosztja a Megyei Príma díjakat. – erről tartott sajtótájékoztatót Varga István elnök, aki elmondta: az elismeréseket Demján Sándor kezdeményezésére három évvel ezelőtt osztották ki első ízben. A jelöltek névsorát ma hozták nyilvánosságra, a díjkiosztó gálaestet pedig novemberben tartják.

Tovább...
 
Válasz a Polgári Frakciónak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 19.

Orosz István frakcióvezető-helyettes szeptember 5-én sajtótájékoztató keretében ismertette a média képviselőivel a Polgári Frakció elképzeléseit a Felelősség Napjával kapcsolatban. Ezügyben kérdéseket is intéztek – írásban – városunk polgármesteréhez, amelyre a válasz megérkezett.

Tovább...
 
Hallgassák meg az emberek véleményét az önfeloszlatás kapcsán! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 19.

Image„Több olyan dolog is történt a héten, ami a politikai életben – még ebben a zavaros időszakban is - igencsak szokatlan.” – kezdte mai sajtótájékoztatóját dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő a Városháza kapujában – „Hiszen hétfőn döntött a Parlament arról az önfeloszlatási indítványról, amit a Magyar Demokrata Fórum nyújtott be.”

Tovább...
 
<< Első < Előző 1851 1852 1853 1854 1855 1856 1857 1858 1859 1860 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20351 - 20361 / 20758