Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba lakossági fóruma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 18.

ImageAz Öreghegyi Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének felülvizsgálata lesz a fő témája Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba települési képviselők lakossági fórumának. A beszámolóra szeptember 23-án, 17:30-kor kerül sor a Kossuth Lajos Általános Iskola aulájában. A programon jelen lesznek a Polgármesteri Hivatal Főépítészi Irodájának képviselői, s szó esik a Nagyszombati út melletti közterületi rész rendezési tervéről is.

 
Mert nem csak a külső számít... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 18.

ImageAz emberek általában sokat foglalkoznak a külsejükkel. Figyelnek arra, hogy egymással harmonizáló – és testalkatukhoz tökéletesen illő - ruhadarabokat vegyenek fel, a hölgyek folyamatosan igazgatják a frizurájukat, krémeket kennek magukra az üde arcbőr, s a fiatalság látszatának megőrzése érdekében. Az egészségükre azonban már közel sem ügyelnek annyira. Östör Annamária önkormányzati képviselő, az Egészségügyi Bizottság alelnöke ezért is tartja fontosnak a szeptember 20-án megrendezendő Egészségnapot.

Tovább...
 
IV. Critical Mass - kerékpározz az Autómentes Napon! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 18.

Image„Critical Mass” címmel szerveznek Kerékpáros felvonulást Székesfehérváron szeptember 20-án, az Autómentes Naphoz kapcsolódóan. A program 14 órakor kezdődik a Halesz-parkban, ahol a gyülekezőt követően ügyességi versenyeket tartanak, s a Critical Mass fotóiból kiállítás is nyílik. A felvonulás 16 órakor veszi kezdetét, amely a szervezők szerint hozzájárul majd ahhoz, hogy a döntéshozók rájöjjenek arra, milyen fontos az, hogy kiépítsék a megfelelő infrastruktúrát a kerékpárosok számára.

 
Továbbképzés a Kodolányin a kompetencia alapú oktatás jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 18.

ImagePályázati támogatásból két hetes tanfolyamot rendez a Kodolányi János Főiskola Siófokon és Székesfehérváron szeptemberben. A képzésen a közel 100 belső munkatárs mellett külföldi és belföldi szakemberek is részt vesznek, hogy a Bologna-folyamathoz kapcsolódó változásokat, valamint a Kodolányi számos díjjal elismert minőségi rendszerét megismerjék.

Tovább...
 
"A tudomány vallás nélkül sánta..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 17.

Image„Száraz, kemény, szakmai” programnak véltem az előzetes téma-felderítés után a Mind Kft. által meghirdetett „Épületfizikai előadások” című "tájékoztató délelőttöt". Előítéletem azonban már az ajtóban kezdett szétfoszlani: a Jáky József Műszaki Szakközépiskola tornatermében hatalmas tömeg várta a "nagyhírű" szakemberek ismertetőit – s ha már ilyen sokan vágyat éreztek arra, hogy idejöjjenek, biztos tudnak valami „jót”, amit én nem. Aztán feltűnt Péli József, az egyik fő szervező, aki megnyitó beszédével igencsak ledöbbentett.

Tovább...
 
Válasz Orosz István kérdéseire Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 17.

ImageA tegnapi nap folyamán Vargha Tamás tanácsnok és Orosz István, a Polgári Frakció helyettes vezetője is kérdéseket intézett városunk polgármesterhez egy, a hatáskörébe tartozó honlap kapcsán. Vargha Tamás „Reagálás a ki-tudja-milyen-pénzből finanszírozott fehervarert.hu oldalon megjelent Önkormányzati képviselők is érzik a felelősségüket című cikkre” – kezdetű közleményében az említett médiumban megjelent írás kapcsán érdeklődött, Orosz István pedig a honlap létrejöttének körülményeire volt kíváncsi. A válasz megérkezett.

Tovább...
 
Bűnmegelőzés és közbiztonság - a nyári időszak tapasztalatai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 17.

ImageA nyári szezon közbiztonsági tapasztalatairól és a bűnmegelőzési tevékenységről tartottak ma sajtótájékoztatót a Hiemer-házban. Dr. Csizek Tibor, Székesfehérvár rendőrkapitánya és a gárdonyi rendőrkapitány, Sági János elmondták: a megyeszékhelyen harmadával – 62 fővel – nőtt a rendőrök száma, így megoldódtak a személyi állományt érintő problémák.

Tovább...
 
Zsugorodó palackok az iskola jubileumán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 17.

Műanyag palackokat préseltek a diákok a Németh László Általános Iskolában. - Az intézmény a héten ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, s ennek apropóján a tanári kar olyan programokat kínál a gyermekeknek, amelyek nemcsak szórakoztatnak, hanem hasznosak is. Ilyen volt a tegnapi „környezetvédelmi nap”, amikor szemetet szedtek az iskola udvarán és környékén, növényhatározó táblákat helyeztek ki, kertészkedtek egy kicsit, valamint a Macher Kft.-től két palackzsugorító berendezést is kaptak, amelyeket rögtön ki is próbáltak a fiatalok.

Tovább...
 
Nem áll már az Eiffel-torony... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 17.

ImageLebontották azt a 12 méter méter magas, használt alumínium italdobozokból készített Eiffel-tornyot, amely péntek óta állt a Városház-téren. A szakemberek ezekben a percekben távolítják el a „mű” utolsó darabjait, amely könnyedén ment, hiszen csak néhány csavar fogta össze az Európai Alumínium Szövetség kongresszusának alkalmából létrehozott „alkotás” mozaikjait…

Tovább...
 
Az állam leveszi a kezét a civil szolgáltatókról! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 17.

Image„Az utolsó tartalékaikat élik fel a civil fenntartók.” – véli a Kézenfogva Alapítvány és az általa működtetett CÉHálózat, amely a szociális szolgáltatók ellehetetlenedése ellen folytatott tevékenységét ismerteti holnap a Hotel Budapest – Joker teremben. A szervezet úgy gondolja: az állam a leginkább védelemre szoruló polgáraitól vonja meg a segítséget azzal, hogy a szektorsemlegesség és a tisztességes verseny elvének megsértésével hátrányos körülményeket teremt a civil szociális szolgáltatóknak.

Tovább...
 
A kormányzat újabb megfélemlítési kísérlete a civilekkel szemben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 16.

Image”Az elmúlt években sorozatos támadások érték a szakminisztérium, ill. a kormányzat részéről a nem állami fenntartású szociális intézmények fenntartóit, miközben az egyházak és a magánfenntartók által vállalt, de eredetileg kötelező állami alapfeladatot jelentő ellátásokért járó állami normatív támogatás összege évek óta csökken.” – áll a Szociális Ellátók és Szociális Ellátottak Egyesületének közleményében, amelyet ügyvezetőjük, Fülöp Zoltán juttatott el hozzánk.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1851 1852 1853 1854 1855 1856 1857 1858 1859 1860 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20362 - 20372 / 20758