Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Van egy Jó Hírünk a gyerekeknek! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 11.

ImageHogy ne csak elméletben, tudati szinten pozitívságra hangolódva legyen jónak mondható a holnapra meghirdetett „Jó Hír Napja”, a program szervezői – felsorolásuktól most eltekintünk, hiszen oly’ sokan vannak – egy ajándékkal kedveskednek az összes székesfehérvári óvodásnak: egy két részből álló kiadványt nyújtanak át nekik, amely többféle szempontból is különlegesnek mondható – megtanít a környezetvédelem fontosságára, miközben szórakoztat, s a „kreatív én”-t is segíti felszínre juttatni.

Tovább...
 
III. Zemplléni Fidelitas Találkozó Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Demeter Zita megyei alelnök   
2008. szeptember 10.

ImageDr. Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója és Koszorús László, a Fidelitas alelnöke is ellátogatott a III. Zemplléni Fidelitas Találkozóra. Idén, a hagyományoktól eltérően 2008. szeptember 6-7-ig került megrendezésre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fidelitasosok harmadik találkozója. A rendezvénynek a festői szépségű Sárospatak adott otthont.

Tovább...
 
Külső védelmi terv gyakorlása Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. szeptember 10.

Szeptember 12–én, pénteken 9 és 14 óra között Székesfehérvár területén külső védelmi terv részleges gyakorlására kerül sor. A települések polgári védelmi besorolásának meghatározó tényezője az adott település területén elhelyezkedő veszélyeztető üzem. Székesfehérvár területén ilyen a SHELL GAS Hungary Zrt. töltőüzeme. A szervezett védekezés, a lakosság védelme érdekében a jogszabály belső és külső védelmi terv kidolgozását írja elő.

Tovább...
 
TOVÁBBKÉPZÉS A KODOLÁNYIN A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS JEGYÉBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 10.

ImagePályázati támogatásból megvalósult két hetes tanfolyamot rendez a Kodolányi János Főiskola Siófokon és Székesfehérváron szeptemberben. A képzésen a közel 100 belső munkatárs mellett prominens külföldi és belföldi szakemberek is részt vesznek, hogy a Bologna-folyamathoz kapcsolódó változásokat, valamint a Kodolányi számos díjjal elismert minőségi rendszerét megismerjék.

Tovább...
 
Nagy bajban vannak a szocialisták Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

Image"Nagy bajban vannak a szocialisták: hiába a hatalmi praktikák, hiába minden igyekezet, elfogyott a levegő Gyurcsány Ferenc és a kisebbségi kormány körül." - áll dr Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének mai közleményében - "A szocialisták is belátták, hogy elkerülhetetlen az előrehozott választás, ennek legegyértelműbb jele, hogy elkezdték közvetlen kampányukat, ami pedig - szokás szerint - mocskolódó kampány. A szocialisták a jól ismert személyeket és a jól ismert módszereket vetik be: hazudnak és minden alapot nélkülöző vádaskodással próbálják lejáratni ellenfeleiket."

Tovább...
 
Fel, fel, fel az égbe! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

ImageAz ember ősi vágya a repülés – és minden egyéb, ami „alapjában” nem adatott meg neki testi felépítése, avagy agybéli kapacitása folytán -, ezért folyton azon agyal, miképpen lehetne pótolni azt a bizonyos űrt. Először a karjára ragasztott tollakkal próbálkozott, majd különálló szárnyakat épített, s ezek az „ősi elemek” köszönnek vissza ma is a siklórepülők, vitorlázók, denevér-ugrók, hagyományosnak mondható repülőgépek… esetében. Aztán van egy másik „vonal”, amely „madár-utánzás-mentes”, s a felhők közé vágyónak nincs más dolga (persze, csak, ha az „utasi” pozíciót tölti be), mint beleülni egy kosárba… - Ez a hőlégballon!

Tovább...
 
24 óra kompromisszumok nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

Image- ez a mottója a szeptember 20-ára meghirdetett Társadalmi Felelősségvállalási Napnak, amely kapcsán Farkas Tamás tartott sajtótájékoztatót a Városházán. A 2008. február 19-én elindított program célja, hogy a székesfehérváriak közösségi szerepvállalását ösztönözze, s rávilágítson olyan problémákra, mint a környezetvédelem, egészségmegőrzés, közbiztonság…, miközben a megoldás is felszínre kerül(het).

Tovább...
 
Internetező nagymamák Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

ImageAz én nagymamámat már a Commodore 64 –típusú számítógép megjelenésekor is valamiféle futurisztikus borzongás öntötte el – nem is akart hozzányúlni az idegen masinához. Aztán jöttek az újabb formációk, Apple-mintás laptop-csodák, s ma már az idősebb korosztályt is vonzza a billentyűzet lenyomásával járó „következmény-mámor” – a Világhálóról nem is beszélve. Az ARISZ-nál ezért tegnap reggel - nagy sikerrel - elindult a nyugdíjas egyesületek vezetőinek szóló Internet-tanfolyam.

Tovább...
 
Beindul az LHC! - Eljön a Világvége? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

ImageMire képes és mire nem a világ legnagyobb részecskegyorsítója? – erre próbál választ adni Lukács Béla fizikus A Szabadművelődés Házában tartott előadásán. – hívta fel a programra figyelmünket Trupka Zoltán népművelő, a Ház egyik munkatársa. Az „elmélkedésre”  ma este, 17 órakor kerül sor.

Tovább...
 
A székesfehérvári mentősök hozták el az aranyat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 08.

Nemcsak a különdíjat, hanem az Országos Mentőverseny első díját is megszerezték a székesfehérvári mentősök Balatonaligán. A Magyar Mentő- és Mentőtiszti Egyesület tudományos ülésével egybekötött programra hazánk minden tájáról neveztek mentőegységek. Városunkat Horváth Attila mentőtiszt, Ferenczi Krisztián Tamás mentőápoló, Klupács Péter mentőápoló-gépkocsivezető és Somogyi János mentőápoló-gépkocsivezető képviselte - tökéletes felkészültségben.

Tovább...
 
Nyolcadik minőségdíját kapta a Kodolányi János Főiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 08.

ImageÜnnepélyes tanévnyitóval megkezdődött a 2008/2009-es tanév a Kodolányi János Főiskolán, ahol közel 2200 első éves diák kezdte meg felsőfokú tanulmányait. A tanévnyitó során vette át a főiskola rektora, Dr. h.c. Szabó Péter Phd. az Oktatási és Kulturális Minisztérium Felsőoktatási Minőségi Díj arany fokozatú elismerő oklevelét, mellyel az intézmény minőségfejlesztés területén végzett munkáját ismerték el.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1851 1852 1853 1854 1855 1856 1857 1858 1859 1860 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20395 - 20405 / 20758