Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Útravaló egy Életre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 01.

Image„Útravaló” néven Életmód Klub indult a kincsesbányai Művelődési Házban a 2002-ben alapított Kincs – Kultúra – Sport Kulturális és Szabadidős Egyesület szervezésében. A Klub a szervezők tervei szerint havonta egyszer rendez majd olyan esteket, amelyeken az egészséges életmód kerül a középpontba. Az első alkalmon Szolga Anikó természetgyógyász-hallgató tartott előadást a táplálkozási és folyadékfogyasztási szokásokról.

Tovább...
 
Orosz István lakossági fóruma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 01.

ImageA körzeti munkálatokról tart lakossági fórumot Orosz István, a 12. számú választókörzet képviselője április 3-án (pénteken), 17 órakor. A program meghívott vendégei lesznek: a Városgondnokság és a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai. A képviselő a Hétvezér téri Általános Iskolában megrendezendő fórumra minden körzetébe tartozó lakót sok szeretettel vár!

 
Opoléban járt a székesfehérvári küldöttség Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 01.

ImageA magyar és lengyel történelem közös vonásai, a két nép között kialakult szoros, történelmi barátság tiszteletére 2007-ben a Magyar Országgyűlés és Lengyel Szejm március 23-át a Magyar-Lengyel Barátság Napjává nyilvánították. Ehhez kapcsolódóan egy több napon át tartó rendezvény-sorozatra hívták meg városunk képviselőit is. A székesfehérvári küldöttség Tóth Erika, a megyei közgyűlés szakbizottsági elnökének vezetésével látogatott el Lengyelországba, Opole Vajdaságába.

Tovább...
 
Hirdetmény az EP-választás kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Hirdetmény   
2009. április 01.

ImageA Magyar Köztársaság elnöke 2009. június 7-re tűzte ki az Európai Parlament tagjainak választását. A választópolgárok a névjegyzékbe történt felvételükről 2009. április 10-ig értesítést kapnak. A névjegyzék 2009. április 8-tól április 15-ig megtekinthető a polgármesteri hivatalban.

Tovább...
 
Új parancsnok teljesít szolgálatot az Összhaderőnemi Parancsnokság élén Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2009. április 01.

ImageA magyar honvédségben az elmúlt években nagy horderejű szerkezeti, szervezeti változások történtek. Ezek az átalakítások Székesfehérvárt – a történelméből eredően hagyományos „katona várost” - is érintették. Az összhaderőnemi parancsnokságot, mint új szervezeti egységet, annak előző vezetője, Tömböl László és Benkő Tibor tábornokok szolgálati ideje alatt alakították ki. Az átalakítás során a korábbi Székesfehérvári Szárazföldi Erők Parancsnoksága Összhaderőnemi Parancsnoksággá alakult át.

Tovább...
 
Lukács Béla lett az év ismeretterjesztő tudósa Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 31.

ImageAz Év Ismeretterjesztő Tudósának választották meg Lukács Bélát. A népszerű fizikus munkáját a Tudományos Újságírók Klubja ismerte el e kitüntetéssel, amelyet tegnap adtak át neki Budapesten. A Zámolyon született, jelenleg Székesfehérváron élő Lukács Béla számtalanszor tartott már előadásokat A Szabadművelődés Házában a magyar nyelv rokonságairól, az evolúcióról, a genetikáról, a közgazdaságtanról, s mint zámolyi kötődésű tudós, nemrég megjelent „Csokonai a néphagyományokban” című könyve is .

Tovább...
 
A magyar kormány átalakítása újabb kudarc Magyarország számára Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. március 31.

ImageA Fidesz a most formálódó illegitim kormánnyal és a mögötte álló MSZP-SZDSZ új koalícióval nem bocsátkozik tárgyalásba. Továbbra is kitartunk az új választások követelése mellett. A magyar kormány átalakítása újabb kudarc Magyarország számára. A válságkezelés kormányzati kudarcáért felelős egyik politikust váltja a kudarcokért társfelelősséget viselő másik. A magyar emberek jövője szempontjából semmi sem változott. Annak a bukott kormánypolitikának a folytatása következik, amely a csőd szélére juttatta Magyarországot.

Tovább...
 
Az MSZP önmagát lejáratva pártpolitikai csatározást akart generálni Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 30.

ImageKomoly vita alakult ki a Közgyűlés legutóbbi ülésén a Lövölde úton található Nyugdíjas Szolgáltató Központ bérleti időtartalmáról. A Szocialista Párt a február 12-én előterjesztett költségvetési javaslatában nulla Forintot irányzott elő a nyugdíjas kluboknak támogatásként, most pedig pártpolitikai háborút indított az említett témában úgy, hogy részt sem vett az azt előkészítő Bizottságok munkájában.

Tovább...
 
A változás úton van Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. március 30.

ImageAz 1989. február 26-án megalakult Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ünnepi rendezvényének - huszadik, jubileumi közgyűlésének - résztvevőit köszöntve Orbán Viktor a legutóbbi magyarországi fejleményekre utalva kijelentette: "A változás úton van, és hamarost meg is fog érkezni". A Fidesz elnöke - emlékeztetve a 2004. december 5-i, kettős állampolgárságról szóló népszavazásra - kifejtette: akkor mégiscsak az igenek voltak többségben, és ha van egy rendes, becsületes népképviselete a magyarországi magyaroknak.

Tovább...
 
Falutakarítás Pusztavámon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 30.

ImageTavaszi lomtalanítást szervezett a hétvégén az AVE Tatabánya Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Zrt. Pusztavámon. Az akcióval egyidőben a Kisebbségi Önkormányzat arra kérte a lakosokat, hogy akinek használható régisége van, ne dobja ki, hanem ajánlja fel a Faluháznak. Pusztavám „őslakói” ugyanis túlnyomórészt hazánkban élő németek voltak, s e múzeum arra hivatott, hogy bemutassa a német nemzetiségűek hagyományait.

Tovább...
 
Üzenj Európának! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 29.

ImageMit várnak el az Európai Uniótól és a politikától a székesfehérváriak? – erre voltak kíváncsiak „A Lehet Más a Politika (LMP)” „EP-választási road-show”-jának szervezői akkor, amikor tegnap városunkba érkeztek. Az LMP óriásurnája a Kempelen téren és a Buszpályaudvarnál várta a lakókat: a postaládaként üzemelő urnába bárki bedobhatta a politikának és az Unionak szánt üzenetét.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1851 1852 1853 1854 1855 1856 1857 1858 1859 1860 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20406 - 20416 / 21371