Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Viniczai László kapja a Királyi Régióért díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 31.

Viniczai László cukrászmesternek ítélték oda idén a Királyi Régióért díjat Fejér megyében. Az elismeréssel minden évben azt a magánszemélyt tüntetik ki, aki a saját szakterületén a legtöbbet teszi a régióért – a régió három megyéje közül Fejér megyében Székesfehérvár egyik leghíresebb cukrászára, a szakma aranykoszorús mesterére esett most a választás (a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács döntése alapján), aki mesterségével családi tradíciót követi, s 2006-ban városunk díszpolgárává is választották .

 
Rendkívüli ülés a József Attila Általános Iskola ügyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 31.

ImageA Fejér Megyei Közgyűlés rendkívüli ülést tartott, egyetlen témára koncentrálva. Az előterjesztés címe: "Javaslat a Fejér Megyei Önkormányzat fenntartásában működő József Attila Általános Iskola átszervezése, alapító okiratának módosítása" volt. – tudtuk meg Csathó Barna kommunikációs referenstől - Az előterjesztést a Fejér Megyei Közgyűlés egyhangúlag elfogadta. A teljes közgyűlési előterjesztés a következő elérhetőségen olvasható: http://www.fejer.hu/index.php?pg=media2551_hu  

 
A Polgári Frakció egyértelmű választ szeretne végre kapni Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 29.

Image„Az augusztus 20-i ünnepségeken szinte minden felszólaló kifejtette megemlékező beszédében, hogy milyen fontos a Nemzeti Emlékhely kérdése, és annak végre méltó kialakítása Székesfehérváron. Ehhez képest az derül ki, hogy egy olyan egyszerű kérdésben nincsen egyértelmű álláspont, hogy ki viseli az ehhez szükséges önrészt.” – hangzott el dr. Cser Palkovics András frakcióvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

Tovább...
 
A rend őre - az iskola rendőre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 29.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szeptember 1-jétől meghirdette „Az iskola rendőre” – elnevezésű programot, amely alapvető célja, hogy elősegítse a kisiskolások balesetmentes közlekedését, s megszüntesse az azt veszélyeztető tényezőket. A programhoz Székesfehérvár is csatlakozott: hétfőtől városunk 17 iskolája előtt rendőrök és polgárőrök segítik majd a diákok iskolába indulását szeptember végéig – minden reggel. Sőt: „Az Iskola Őrei” részt vesznek az általános iskolásokat érintő kampányokban, valamint a KRESZ- és DADA-oktatás koordinálásában.

 
"Tehetséges fiatalokat támogatni megtisztelő feladat" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 29.

ImageFejér Megye Közgyűlése az 1993. március 25-i ülésén fogadta el a 45/1993. számú határozatát, amely szerint megállapodást kötött a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemmel arról, hogy húsz férőhelyet megvásárol a Szántó-Kovács János Kollégiumban. Ugyanebben az évben döntöttek arról is, hogy e helyeket pályázati úton minden évben kiosztják a legrászorultabbak között.

Tovább...
 
Kié legyen az Érdy János Emlékérem? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 29.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata szeptember 5-ig várja a javaslatokat arra vonatkozóan, hogy ki kapja meg idén az Érdy János Emlékérmet. A díjat 1998-ban alapították a Szent István Bazilika, Romkert érdekében tevékenykedők tudományos, szakmai munkájának elismeréséül. A kitüntetésre városuk bármely lakója felterjesztheti a szerinte legméltóbb személyt. – Ezt írásban lehet megtenni, a levelet pedig a Polgármesteri Hivatal Közművelődési Iroda címére várják. (Városház tér 1.)

 
Korlátozott ügyfélfogadás a Fejérvíznél Nyomtatás E-mail
Írta: Közleény   
2008. augusztus 29.

A Fejérvíz tájékoztatja ügyfeleit, hogy számítógépes rendszerük átállítása miatt minden ügyfélszolgálatukon augusztus 29-én, pénteken ügyfélszolgálati tevékenységüket csak korlátozottan tudják végezni. Ez azt jelenti, hogy a megkeresések nagy részét csak papíron rögzítik, a tényleges intézkedést pedig szeptember első hetében végzik el. Szeptember 1-től, hétfőtől az ügyfélszolgálatok zavartalanul működnek.

 
Közel száz résztvevő a Bács-Kiskun megyei táborban Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. augusztus 28.

ImageAugusztus 16-21. között rendezte meg a kiskőrösi Fidelitas a III. Pátria Nemzetközi Ifjúsági Tábor című rendezvényét, amelyen a helyi és megyei csoportok tagjain kívül háromtucat margittai huszonéves is résztvett.

Tovább...
 
Projektzáró Konferencia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 28.

A 'GEODÉTA' GEO Diák Életpálya Tanácsadó Iroda és a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara holnap rendezi meg a GEO Karrieriroda Projektzáró Konferenciáját. A 13 órakor kezdődő programot Dr. Mélykúti Gábor és Prof. Dr. Márkus Béla dékáni köszöntője vezeti be, majd Dr. Szepes András és Tóth Erzsébet projektvezetési beszámolója hallható. A konferencián elhangoznak még hallgatói beszámolók, munkáltatói vélemények, s egyéb – oktatással kapcsolatos – előadások is.

 
Csúcson a Kodolányi - Újabb elismerő oklevél Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence - KJF, PR-referens   
2008. augusztus 28.

ImageArany fokozatú elismerő oklevéllel ismerte el az Oktatási és Kulturális Minisztérium a Kodolányi János Főiskola minőségfejlesztés területén végzett munkáját. Az intézmény második alkalommal, a főiskolák közül ismét egyedüliként érdemelte ki a Minisztérium magas rangú elismerését, melyet Dr. Szabó Péter rektor a tanévnyitó ünnepségen vehet majd át.

Tovább...
 
Székesfehérváron járt az új R-GO gida Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 27.

ImageSzékesfehérváron is bemutatta Szikora Robi az R-GO új gidáját, a 19 éves Péter Kingát. A fiatal lányra egy több héten át tartó válogatás során talált rá az énekes, akit az együttesből nemrég elküldött (szintén 19 éves) Dóri helyére vettek fel. A "gyorstalpaló táncórák" erőltetett menete a fellépés alkalmával nem látszott meg az új gidán: frissen, üdén, s rendkívül lelkesen táncolt és énekelt.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1851 1852 1853 1854 1855 1856 1857 1858 1859 1860 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20428 - 20438 / 20758