Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A Fidesz fellép a szigetvári kórház-privatizáció ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Pichler Imre   
2009. január 23.

ImageSzigetvár szocialista polgármestere és szocialista többségű képviselő testülete funkcionális privatizáció keretében 25 évre el akarja adni a városi kórház üzemeltetési, valamint vagyonkezelési és vagyonhasznosítási jogát. A helyi Fidesz ezt határozottan elutasítja, és felszólítja a város szocialista vezetését, hogy álljon el szándékától!

Tovább...
 
Educatio 2009 Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 23.

ImageKülönleges meglepetésekkel várja az érdeklődőket a Kodolányi János Főiskola a január 23-24-én megrendezésre kerülő Educatio 2009 kiállításon. – kaptuk a hírt Szondy Réka sajtóreferenstől – A program során a főiskola művészeti tanszéke egy jazzkoncerttel kedveskedik a KJF-en tanulóknak, valamint külföldi tanulmányi lehetőségekről szóló előadásokon is részt vehetnek az érdeklődők.

Tovább...
 
A hajléktalanokról is gondoskodik a Székesfehérvári Fidelitas Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 22.

ImageA hideget enyhítvén forró teával és meleg étellel kedveskedik a Székesfehérvári Fidelitas a rászoruló hajléktalanoknak. – kaptuk a hírt Csanády László városi elnöktől, aki elmondta: Az akcióra holnap, 14:30-kor kerül sor a Jancsár Hotel parkolójában. Az „ételosztásban” részt vesz a helyi Fidelitas vezetősége Polgár Kata városi alelnökkel az élen, valamint a Csoport önkéntesei.

Tovább...
 
Népbetegség a fiatalok közt - a tárca mégsem segít Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2009. január 22.

ImageÁgh Péter a fiatalokat különösen sújtó, rákot okozó HPV-vel szemben már többször felemelte a szavát. Az egészségbiztosítási pénztár nem támogatja a betegség elleni védőoltást, így ezt egyre több önkormányzat vállalja fel, pártállástól függetlenül. A probléma ellen Európa számos országa fellép, ugyanis veszélyhelyzet van: Angliában például minden tizedik, tizenhat év alatti lány megfertőződött a HPV valamelyik fajtájával.

Tovább...
 
Tűzifát a rászorulóknak! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 22.

Több, mint 16 köbméternyi tűzifát kapott ajándékba 26 rászoruló család Székesfehérváron. Az akcióról Szokoli Erzsébet, a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetője és Márton Zoltán, a Szociális és Családvédelmi Bizottság elnöke tartott sajtótájékoztatót, akik elmondták: a faanyagot Baranyából szállították városunkba, mivel a „gázügy” miatt alig lehet tűzifát kapni Székesfehérváron. A program során 5-6 mázsa fát kaptak a családok, aki közül többen már apróbb bútorok elégetésére kényszerültek, hogy meg ne fagyjanak. Ez az adomány viszont elég arra, hogy akár egy hónapig meleg legyen otthonaikban.

 
A miniszter és a tények Nyomtatás E-mail
Írta: Czomba Sándor országgyűlési képviselő   
2009. január 21.

ImageA szociális és munkaügyi miniszter sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy 2008. novemberéig "egyértelműen javult a foglalkoztatási helyzet Magyarországon". - Nézzük a száraz tényeket: A KSH adatai alapján 2008-ban a foglalkoztatottak száma 20-60 ezerrel volt kevesebb, mint 2007 azonos időszakában. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat 2008 októberéig havonta átlagosan 10 ezerrel több álláskeresőt tartott nyilván, decemberben pedig már 32 ezerrel többen voltak munka nélkül, mint 2007 decemberében.

Tovább...
 
10 lakosból 9 kizárólag patikában vásárol gyógyszert Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 21.

ImageA lakosság mindössze 12 százaléka vásárol gyógyszert patikán kívül, hipermarketben, drogériában vagy benzinkútnál – derül ki a WEBBeteg és a Szinapszis Kft. által végzett, 1000 fő bevonásával lebonyolított lakossági kutatásból. - A felnőtt magyar lakosság körében végzett, véletlenszerű telefonos megkérdezéssel lebonyolított kutatás célja a gyógyszervásárlási szokások, a patikahűség és a patikán kívüli vásárlások vizsgálata volt.

Tovább...
 
Márciusra elkészül a gyorsjelentés? Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2009. január 20.

ImageÁgh Péter, a Fidelitas országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult a szociális és munkaügyi miniszterhez, hogy miképpen halad az Ifjúság 2008 előkészítése. Az Ifjúság kutatásokat az Orbán-kormány kezdte el. A mostani, a harmadik nagymintás felmérés lesz. Ha elkészül végre...

Tovább...
 
Jótékonysági Bál Gárdonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 20.

Gárdony Város Önkormányzatának Idegenforgalmi és Kulturális Bizottsága jótékonysági bált rendez január 24-én (szombaton), 20:00 órától az agárdi Nádas Étteremben. A program célja, hogy a befolyt adományokból támogassák a város oktatási intézményeibe járó, rászoruló gyermekek iskolai kirándulásokon való részvételét. A szervezők kérik, hogy minél többen vegyenek részt az esten, amelyről bővebb információt a helyi Tourinform Irodában szerezhetnek. (Telefon: 22-570-077, 570-078, E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )

 
Orbán Viktor a református egyház vezetőivel tárgyalt Nyomtatás E-mail
Írta: Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője   
2009. január 20.

ImageOrbán Viktor, a Fidesz elnöke a mai napon Balog Zoltán országgyűlési képviselő és Hörcsik Richárd sárospataki polgármester társaságában találkozott Bölcskei Gusztáv püspökkel, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnökével, Nagy Sándorral, a Zsinat világi elnökével és Tarr Zoltán zsinati tanácsossal.

Tovább...
 
Szavazzunk a Bicskei Mentőkre! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 20.

Az Unilever Kft. országos „rokonszenv-kampányt” indított. – Ennek keretében az internet-felhasználók a cég honlapján szavazhatnak a számukra legszimpatikusabb mentőállomásra. A vállalat minden héten 250.000 Ft-tal jutalmazza meg a legtöbb szavazatot kapott mentőállomást. Izing Antal újságíró arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a felhívásra a bicskei mentősök is jelentkeztek, akik arra kérik Önöket, hogy „kattintgassanak” egy kicsit, s ily’ módon járuljanak hozzá a munkájukhoz! Az említett összeget ugyanis az állomás eszközeinek fejlesztésére szeretnék fordítani.

 
<< Első < Előző 1871 1872 1873 1874 1875 1876 1877 1878 1879 1880 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20615 - 20625 / 21376