Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Újraavatták a 17-es Gyalogezred emlékművét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageÚjraavatták a Zichy ligetben álló 17-es Gyalogezred emlékművét. Bory Jenő alkotását Kocsis Balázs szobrászművész restaurálta, a talapzat két oldalán lévő bronz plasztikákat Halmágyi-Havranek Antal készítette Philipp István tervei alapján. Az ünnepségen közreműködött a Honvéd Művészegyüttes, Ószabó István pedig elszavalta Tersánszky Józsi Jenő „Vers a csöndről” című versét. A koszorúzáson jelen volt városunk több közéleti-politikai szereplője is, például Cser-Palkovics András, aki a Polgári Frakció nevében hajtott főt az emlékmű előtt.

Tovább...
 
Jutalmat kapott Láczky Balázs a rajzáért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageMárton Zoltán, az Esélyek Háza igazgatója könyvjutalmat nyújtott át Láczky Balázsnak a Tolnai utcai Általános Iskolában a ballagás során. E kisfiú rajza ugyanis bekerült az Albar Regia Ifjúságis és Szabadidős Egyesület „Székesfehérvár képekben, a képekben Székesfehérvár” című kifestőkönyvébe, amely az Esélyek Háza támogatásával jelent meg, s jut el ingyenesen városunk óvodásaihoz és az első osztályos tanulókhoz.

Tovább...
 
Megkezdődtek a szóbeli vizsgák Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageSzékesfehérváron mintegy 2100 diák érettségizik idén önkormányzati iskolában, 900-an pedig nem állami fenntartású intézményekben. Az írásbeli vizsgák már lezajlottak (a végzősök 14%-a, azaz 428 fő tett emelt szintű vizsgát), a szóbeliket pedig a héten kezdték meg. Városunk 12 szakképző iskolájában közel 1100 fiatal próbálja meg a szakmunkás vizsgát 74 féle szakmából június végéig, ahogy a szóbeli érettségik is június 27-ig tartanak. A szakmunkás tanulók 57%-a nemcsak szakmai, hanem érettségi tárgyakból is megméretteti magát.

 
"Az előrehozott választás gazdasági kényszer" Nyomtatás E-mail
Írta: FIDESZ   
2008. június 17.
ImageBeszélgetés Orbán Viktorral, a Fidesz- Magyar Polgári Szövetség elnökével.
Tovább...
 
Takarítási akció a Vízivárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

A Társadalmi Felelősségvállalás Napjához csatlakozva takarítási akciót hirdetnek a Vízivárosban június 20-án. A fő probléma, amelyet a szervezők meg szeretnének szűntetni: a Csanádi, a Radnóti és a Pilinszky tér környékén felgyülemlő szeméthalom és kutyaürülék. A programban részt vesznek az Alba Regia ifjúsági és Szabadidős Egyesület női labdarúgó csapatának tagjai – és természetesen várják a lakókat is. Találkozás: pénteken, 16 órakor a Csanádi téren.

 
Biciklis gyakorlópályát avattak a Püspökkertvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

ImageÁtadták az új bicikliutat a Püspökkertvárosi Óvodában. A közel egymillió forintba kerülő gyakorlópálya megépítését már régóta tervezte az intézmény, s most végre lehetőségük nyílt a megvalósításra néhány vállalkozó, a szülők, s a város támogatásának köszönhetően. A gyermekek így  játékos formában, szakértő-óvónői irányítás mellett tanulhatják meg a biztonságos közlekedés alapjait.

 
A "Bor Városa" lett Mór Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageMagyarország leghíresebb borászainak közreműködésével Országos Ezerjó Borversenyt rendeztek Móron, amelyre hazánk borvidékeiről 110 Ezerjó mintát küldtek be a termelők. S mivel a borokhoz megfelelő étek is illik: sor került a Magyarországi Borrendek Országos Borral Készült Főzőversenyére is. Ezen a programon a hazai borrendek, borhölgyek és olyan szervezetek mérték össze tudásukat, amelyek fő tevékenysége a borhoz kötődik.

Tovább...
 
Vízgazdálkodási fórum Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageA vizek állapot-megőrzése, helyreállítása céljából új típusú vízgazdálkodási tervezést kezdtek el Magyarországon. Erről rendezett fórumot Székesfehérváron a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Vízügyi Igazgatóság a vízgazdálkodással foglalkozó szervezeteknek, természetvédő csoportosulásoknak és az önkormányzatoknak. A programon a felszín feletti és –alatti szennyeződések felméréséről, s e probléma megoldásáról tartottak előadásokat. Így szóba került a pátkai víztározó, a Séd-Nádor-Gaja vízrendszere, illetve a Velencei-tó vízgyűjtője is.

 
Rólad szól! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageVárosunkba is ellátogatott a Garnier és a Volkswagen közös roadshow-ja, amely május 8-án indult el országos körútjára. Jelmondata: „Rólad szól!” – ami jelzi a program lényegét: a magunkkal való törődést, odafigyelést a testünkre és a lelkünkre. A szervezőknek a kampány arcaként Oroszlán Szonja színművésznőt sikerült megnyerniük, aki tökéletes megtestesítője az önmagával törődő, mai nőnek. A rendezvény Székesfehérvár után Győrben, Egerben, Nyíregyházán, Miskolcon, Szolnokon, Debrecenben és Szegeden várja a látogatókat, majd július 5.-én visszatér Budapestre.

 
A Selmecbányai Akadémia örökségének védelmében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

A Bányász-Kohász-Erdész Találkozó keretében szándék-nyilatkozatot írt alá Dunaújváros, Miskolc, Selmecbánya, Sopron és Székesfehérvár önkormányzata a hétvégén. Ennek értelmében az együttműködő felek vállalták, hogy nem hagyják eltűnni a Selmecbányai Akadémia szellemi-tudományos hagyatékát, hanem szakemberek segítségével ápolni fogják és továbbadni azt. E program pedig egyértelműen magával vonja az érintett városok közötti szorosabb emberi, társadalmi és kulturális kapcsolatok kialakulását, valamint az idegenforgalom növekedését is.

 
Legyen egy Jó Napunk! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageTúl sok a rossz hír. Robbantások, gyilkosság, bankrablás, korrupció… Kellene egy nap, amikor csak a jóra koncentrálunk, csak a pozitív eseményekről adunk hírt, hogy lássuk, vannak szépségek is, nemcsak az a sötét oldal. Picinyke illúzió, de „lazításképp" talán megnyugtatná a lelkünket, ha csak néhány órára is. Mielőtt végképp elfáradunk…

Tovább...
 
<< Első < Előző 1881 1882 1883 1884 1885 1886 1887 1888 1889 1890 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20681 - 20691 / 20800