Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Megemlékezés a Limanovói csatáról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 12.

A Limanovói csata 94. évfordulójáról emlékeztek meg tegnap a Városház téren. A Fehérvári Huszárok Napján a Fehérvári Huszárok Egyesülete az 1914. december 4. és 13. közötti időszak előtt tisztelgett, amikor a 800.000 fős magyar lovasság az orosz csapatokkal harcolt, és súlyos veszteségeket szenvedett: a csatát 274.000 katona élte csak túl, ám az oroszok előrenyomulását sikerült megakadályozniuk. A székesfehérvári lovas szobrot Pátzay Pál készítette 1937-ben, s két évre rá avatták fel. Ezt koszorúzták meg a Huszárok hőseinkre emlékezve.

 
Újabb Praktiker áruház nyílt Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 12.

ImageMegnyitotta második áruházát is Székesfehérváron a Praktiker – ez a cég 19. hazai telephelye. A 7400 négyzetméteres üzletegység a Balatoni úton épült fel két milliárd forintos beruházás keretében. Kufár Róbert tájékoztatása szerint a duplázásra a megnövekedett vásárlói igények miatt volt szükség.

Tovább...
 
Egyeztetett a Megye és a Város Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 12.

ImageEgyeztető ülést tartott tegnap a Megye és a Város koordinációs bizottsága a Városházán. A megbeszélés a Dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Warvasovszky Tihamér polgármester vezetésével zajlott le, amely során több aktuális témát tekintettek át a résztvevők.

Tovább...
 
Szijjártó Péter kiállt a meghurcolt ember mellett Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. december 10.

ImageA Fidelitas több országgyűlési képviselője megjelent a Parlamentben kedd délelőtt, hogy meghallgassák Szijjártó Pétert. A szervezet elnöke bocsánatkérésre szólított fel az MDF-et, mivel meghurcolták Bagó Zoltánt, a Fidelitas alelnökét, korábbi parlamenti képviselőt.

Tovább...
 
Adj esélyt a fenyőfának! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

ImageEgy kicsit mindig szomorú vagyok, amikor közeleg a Karácsony: látom a kivágott fenyőket, amelyek még „zöld illatot” lengetnek maguk körül, s jó is a „gyantás íz” a nappaliban, miközben díszítjük a fát, meg alá a sok ajándék, szenteste és gyertyalánggal keveredő „frissesség”. És utána? Hullanak a tüskék, jelzik a haldoklást. Nem, ez nem szentimentalizmus, hanem annak „látása”, hogy az élet múlik, s bár azért ültették a fenyőt, hogy idáig vezessen az útja, mégis… Ezért is jó a „visszaváltható karácsonyfa”, mint alternatíva.

Tovább...
 
Aláírás-gyűjtés a horribilis képviselői költségtérítések ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

Az országgyűlési képviselők költségtérítésének szigorítását szeretné elérni egy budapesti magánszemély, akit felettébb zavar, hogy több olyan parlamenti képviselő is van, aki az elmúlt ciklusban 17 millió forintnál nagyobb összegű költségtérítést kapott adómentesen, bizonylatok felmutatatása nélkül. Seres Mária az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhöz aláírás-gyűjtést szervezve:

Tovább...
 
Fantasztikus nyereményjáték a Fidelitasban! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. december 08.

ImageA Fidelitas és szakmai műhelye, a Fidelitas Informatikai Kabinet a Karácsony közeledtével közös ajándékozási akciót indít a mai naptól egészen december 19-ig.

Tovább...
 
Gyűlnek az adományok a Malom Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 08.

Image„Örülünk, hogy ebben a különösen nehéz gazdasági helyzetben is meghallották az emberek a rászorulók segélykiáltását, és jelentkeztek adományaikkal.” – nyilatkozta a média képviselőinek Vargha Tamás tanácsnok, amikor a nemrég meghirdetett jótékonysági akció eredményiről tartott sajtótájékoztatót a Malom Házban.

Tovább...
 
Nőtüntetés a Bazilikánál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 07.

ImageAz 1956 december 7-i Nőtüntetésről emlékeznek meg ma, 11:30-kor, a Bazilika mögötti Hősök terén. Sinka Jenő, a POFOSZ Fejér megyei Szervezetének elnöke elmondta honlapunknak, hogy hagyományteremtő szándékkal szervezik meg a programot, hogy ekképpen tisztelegjenek azon asszonyok és lányok előtt, akiknek férjét, édesapját bebörtönözték, ám ők mégis tovább nevelték gyermekeiket, összetartották a családot, megőrizték hazaszeretetüket, s nem hagyták el férjeiket.

Tovább...
 
Babaruha cserebere a Vízivárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 07.

ImageA kisgyermek és a gomba növekedése közötti kapcsolatra vonatkozó „közhely-mondat” alapigazsága készteti az alacsony jövedelmű, babás szülőket arra, hogy különböző bababörzéken szerezzék be a szükséges ruhaneműt utódaiknak. Ma például a Vízivárosi Általános Iskolában rendeznek bababörzét 8-12 óráig, ahol a babakocsitól a csecsemőknek való játékokig minden használt eszköz új gazdára vár...

 
Versenyképesség - Változó Menedzsment / Marketing Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 07.

Image - ezzel a címmel rendezett konferenciát december 3-án a Kodolányi János Főiskola Gazdálkodási és Menedzsment Tanszéke. A konferencia fő célja az volt, hogy az ország egyetemi, főiskolai oktatóit, doktorandusz hallgatói és a cégek vezetői bemutassák, hol is tartanak a címben említett szakterületek, milyen eredményeket tudnak felmutatni a szakma legjobbjai.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1881 1882 1883 1884 1885 1886 1887 1888 1889 1890 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20692 - 20702 / 21371