Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Mindenkit ajándékkal vár a Mikulás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 03.

A Mikulás és segítői december 4-én, 5-én és 6-án a Hősök terére költöznek, ahol a Mikulás Házikóban várják az óvodásokat és a kisiskolásokat. Az első két napon 10-13, valamint 16-19 óráig tehetnek e csodavilágban látogatást az érdeklődők, 6-án pedig 10-19 óráig. A Mikulás a köztes időpontokban sétál Székesfehérváron, illetve lovaskocsikázik, s minden kisgyereknek szaloncukrot vagy csokoládét ad ajándékba.

Tovább...
 
A finn miniszter kézbesíti a Mikulás ajándékát Iszkaszentgyörgyre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 02.

ImageA hivatalos látogatásra érkezik Magyarországra a finn szociális miniszter-asszony, akinek első útja Ferihegyről a kis bakonyaljai településre, Iszkaszentgyörgyre vezet majd, hogy személyesen kézbesítse a testvértelepülés, a sarkkörön túli Savukoski Mikulásának ajándékát az óvoda felújítása alkalmával. A Mikulás „hozza” az iszkaszentgyörgyi gyerekeknek a korszerűen felújított és bővített óvodát is.

Tovább...
 
A Fidesz jelölje győzött Fehérvárcsurgón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 02.

ImageA Fidesz jelöltjét, Schmidtné Cser Viktóriát választották meg polgármesterüknek a fehérvárcsurgói lakók. Az időközi választáson az 1900 választópolgár 53 százaléka élt szavazati jogával, s a 828-ból 455-en Schmidtné Cser Viktóriára voksoltak. A polgármesteri poszton kívül az önkormányzati képviselők kapcsán is döntöttek a helybeliek, hiszen a korábbi „faluvezető” és a teljes képviselő-testület lemondott, mivel nem tudtak megegyezni az iskola működtetésével kapcsolatosan. – A testületből többen a fenntartás mellett álltak ki, bár a csurgói gyermeklétszám rohamosan csökken.

 
Ne dohányozz a játszótéren! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 01.

Életkép: Hintáztatom a gyerkőcöt. Téliesbe forduló őszi légáramlatok, huncutul elővillanó, de azért alvásra készülő napsugár, s tele a játszótér, mert „friss levegő kell a picurnak”. Aztán jön egy anyuka. Babakocsi, s még egy „rohangálós” is mellette. Megáll egy padnál, gondoskodón „átsapkáz”, kabátot gombol, majd rágyújt. Mondom: játszótér, gyerekek és cigaretta. Rászólok. Sértődve mondja, hogy „nyílt tér” és „szabadság”. Köszi. Nem vagyok veszekedős fajta, inkább át egy másik parkba.

Tovább...
 
A szélsőséges magatartásokkal kapcsolatos álláspont kialakítása demokratikus elkötelezettség kérdése Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2008. december 01.

ImageA Fidesz Ifjúsági Tagozata legutóbbi konferenciája témájául egy évek óta az aktuálpolitikai küzdelmek középpontjában álló kérdést, a demokrácia és szélsőségek viszonyának megvitatását tűzte ki célul. A témaválasztással e kérdéskör mélyebb - a politika világán túli - vonatkozásait is vizsgálni szeretnénk. Elsősorban a jogi szabályozás kérdéskörét, a szociológiai hátteret és az utóbbi időben az érdeklődés homlokterébe került nemzetközi viszonyokat.

Tovább...
 
Betlehem Nagykarácsonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 01.

ImageMagyarország legnagyobb kültéri Betleheme ismét megnyílt Nagykarácsonyban. A helyi templom oldalánál felállított jászolt tegnap fedték fel a látogatók előtt, s advent minden hétvégéjén ingyenesen látogatható. Pontosabban: december 6-án és 7-én 10-16-ig, december 13-án és 14-én 10-16-ig, valamint december 20-án és 21-én 10-16-ig. Hittanos csoportokat előzetes megbeszéléssel más időpontban is fogadnak.

Tovább...
 
HÁBORÚS HÁTORSZÁG 1914-1918 Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 30.

Image”Háborús hátország 1914-1918” címmel nemzetközi tudományos konferenciát rendez a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Kodolányi János Főiskola december elsején és másodikán. Szondy Rékától, a KJF sajtóreferensétől megtudtuk, hogy az üléshez kapcsolódóan megnyílik a „Múzsákat a frontra!” –kiállítás is. A programokat hétfőn Budapesten, kedden pedig Székesfehérváron tartják.

Tovább...
 
Uniós tagjelölt országok fiatal politikusaival találkoztunk Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Dr. Maurer Szemere Külügyi Kabinet   
2008. november 30.

ImageNemrégiben került megrendezésre a Schuman Intézet szervezésében a "Fiatal Vezetők" 2008/2009 elnevezésű képzés második szakasza. A budapesti előadás - és rendezvénysorozat célja, hogy a Kelet és Délkelet-Európa tagjelölt államaiból érkezett, jobbközép politikai családba tartozó ifjúsági szervezetek fiatal politikuspalántái jobban megismerjék az uniós tagállamok politikai berendezkedését.

Tovább...
 
Adventi készülődés Iszkaszentgyörgyön Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 30.

ImageFenyődíszítésre és gyertyagyújtásra vár mindenkit az Iszkaszentgyörgyi Önkormányzat. A város karácsonyfáját ma, 14 órakor öltöztethetik fel a helyi lakók, s adventi koszorút is készíthetnek szakértői segítséggel. Ehhez az alapot az ITKE biztosítja, a többi kelléket pedig (tobozt, borostyánt, csipkebogyót, diót…) mindenki vigyen magával! Az első adventi gyertyát 16 órakor gyújtják meg.

 
Erőszak a családon belül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 29.

ImageA családon belüli erőszakról hallhattak előadást tegnap a kistérség védőnői az ÁNTSZ által szervezett programsorozat utolsó állomásaként. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője, Brandl Csilla rendőrőrnagy arról tájékoztatta az egészségügyi dolgozókat, hogy mi a teendője a védőnőknek és a rendőröknek erőszak gyanúja esetén, s hogyan lehet megvédeni az édesanyát és gyermekét a férj brutalitásától.

 
Újabb tömeges elbocsátások Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 29.

Image"Napról napra egyre többen veszítik el munkahelyüket, folyamatosan érkeznek a hírek a tömeges elbocsátásokról - legutóbb a Suzuki-gyárból -, holott már hónapok óta látszik, hogy a válságkezelés legfontosabb feladata a munkahelyek megvédése lenne. A kormány azonban csak a megszűnő munkahelyek számának bejelentésére képes, arra viszont nem, hogy tegyen is valamit a megszűnésük ellen. Minél előbb változásra van szükség, mert ha minden így megy tovább, akkor az szociális katasztrófához fog vezetni."- áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében

 
<< Első < Előző 1881 1882 1883 1884 1885 1886 1887 1888 1889 1890 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20714 - 20724 / 21371