Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Óvodás tűzoltók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageA Székesfehérvári Tűzoltóságra látogattak ma délelőtt a felsővárosi óvodások, akik kipróbálhatták, hogy milyen egy tűzoltó munkája. A játékok során tüzet oltottak, s akadályversenyeken is részt vettek. A fehérvári tűzoltók rendszeresen szerveznek ilyen programokat a gyermekeknek, mert a fiatalok így szórakozva tanulják meg a baleset-megelőzési és káresemény-csökkentési teendőket.

 
Cser-Palkovics András értékelte a Közgyűlés délelőtti ülését Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése ma reggel kezdte meg ülését a Városháza Nagytermében. A délelőtti döntések kapcsán Cser-Palkovics András az ebédszünetben tartott sajtótájékoztatót.

Tovább...
 
Felesküdött Dr. Bezzegi Pál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageLetette esküjét Dr. Bezzegi Pál Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének ülésén ma reggel. Mint ismeretes: a Fidesz képviselő-jelöltje óriási fölénnyel nyerte meg az időközi választást a 13-as önkormányzati választókerületben, s ma végre hivatalosan is megkezdhette képviselői munkáját.

Tovább...
 
Mérd az időt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageAz Országos Meteorológiai Hálózat és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatot hirdet a magyarországi és a határon túli magyar gyermekek részére. A „Mért az időt” elnevezésű programra azoknak a diákoknak a jelentkezését várják, akiket érdekel a környezet-megfigyelés, s akik szeretnének saját készítésű műszerekkel meteorológiai méréseket végezni, valamint az észrevételeket elemezni. A regisztrációs űrlap a www.met.hu/ajanlo/Merd_az_idot.pdf útvonalon érhető el, s ezt kell június 20-ig elküldeni a dokumentumban feltűntetett címre.

 
Újraavatták a 17-es Gyalogezred emlékművét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageÚjraavatták a Zichy ligetben álló 17-es Gyalogezred emlékművét. Bory Jenő alkotását Kocsis Balázs szobrászművész restaurálta, a talapzat két oldalán lévő bronz plasztikákat Halmágyi-Havranek Antal készítette Philipp István tervei alapján. Az ünnepségen közreműködött a Honvéd Művészegyüttes, Ószabó István pedig elszavalta Tersánszky Józsi Jenő „Vers a csöndről” című versét. A koszorúzáson jelen volt városunk több közéleti-politikai szereplője is, például Cser-Palkovics András, aki a Polgári Frakció nevében hajtott főt az emlékmű előtt.

Tovább...
 
Jutalmat kapott Láczky Balázs a rajzáért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageMárton Zoltán, az Esélyek Háza igazgatója könyvjutalmat nyújtott át Láczky Balázsnak a Tolnai utcai Általános Iskolában a ballagás során. E kisfiú rajza ugyanis bekerült az Albar Regia Ifjúságis és Szabadidős Egyesület „Székesfehérvár képekben, a képekben Székesfehérvár” című kifestőkönyvébe, amely az Esélyek Háza támogatásával jelent meg, s jut el ingyenesen városunk óvodásaihoz és az első osztályos tanulókhoz.

Tovább...
 
Megkezdődtek a szóbeli vizsgák Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageSzékesfehérváron mintegy 2100 diák érettségizik idén önkormányzati iskolában, 900-an pedig nem állami fenntartású intézményekben. Az írásbeli vizsgák már lezajlottak (a végzősök 14%-a, azaz 428 fő tett emelt szintű vizsgát), a szóbeliket pedig a héten kezdték meg. Városunk 12 szakképző iskolájában közel 1100 fiatal próbálja meg a szakmunkás vizsgát 74 féle szakmából június végéig, ahogy a szóbeli érettségik is június 27-ig tartanak. A szakmunkás tanulók 57%-a nemcsak szakmai, hanem érettségi tárgyakból is megméretteti magát.

 
"Az előrehozott választás gazdasági kényszer" Nyomtatás E-mail
Írta: FIDESZ   
2008. június 17.
ImageBeszélgetés Orbán Viktorral, a Fidesz- Magyar Polgári Szövetség elnökével.
Tovább...
 
Takarítási akció a Vízivárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

A Társadalmi Felelősségvállalás Napjához csatlakozva takarítási akciót hirdetnek a Vízivárosban június 20-án. A fő probléma, amelyet a szervezők meg szeretnének szűntetni: a Csanádi, a Radnóti és a Pilinszky tér környékén felgyülemlő szeméthalom és kutyaürülék. A programban részt vesznek az Alba Regia ifjúsági és Szabadidős Egyesület női labdarúgó csapatának tagjai – és természetesen várják a lakókat is. Találkozás: pénteken, 16 órakor a Csanádi téren.

 
Biciklis gyakorlópályát avattak a Püspökkertvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

ImageÁtadták az új bicikliutat a Püspökkertvárosi Óvodában. A közel egymillió forintba kerülő gyakorlópálya megépítését már régóta tervezte az intézmény, s most végre lehetőségük nyílt a megvalósításra néhány vállalkozó, a szülők, s a város támogatásának köszönhetően. A gyermekek így  játékos formában, szakértő-óvónői irányítás mellett tanulhatják meg a biztonságos közlekedés alapjait.

 
A "Bor Városa" lett Mór Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageMagyarország leghíresebb borászainak közreműködésével Országos Ezerjó Borversenyt rendeztek Móron, amelyre hazánk borvidékeiről 110 Ezerjó mintát küldtek be a termelők. S mivel a borokhoz megfelelő étek is illik: sor került a Magyarországi Borrendek Országos Borral Készült Főzőversenyére is. Ezen a programon a hazai borrendek, borhölgyek és olyan szervezetek mérték össze tudásukat, amelyek fő tevékenysége a borhoz kötődik.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1881 1882 1883 1884 1885 1886 1887 1888 1889 1890 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20736 - 20746 / 20859