Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Mit várunk el a gyógyszergyártó cégektől? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 18.

ImageA lakosság többsége elsősorban a gyógyszerkészítmények ára és minősége alapján ítéli meg a gyógyszergyárak szerepét, ám a 36 év alatti korosztály jelentős része már úgy gondolja, hogy az egészségügy egyik fontos szereplőjeként a társadalmi felelősségvállalás, ezen belül az egészségmegőrzés támogatása is a gyógyszergyártóktól elvárható gyakorlat − derült ki a webbeteg.hu egészségportál és a Szinapszis Kft. 1000 fős reprezentatív lakossági kutatásából.

Tovább...
 
Banánlevélből készült dísztárgyak - a méltóbb életért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 18.

ImageSzárított banánlevélből készített, aprólékosan és finoman megmunkált dísztárgyak várnak gazdára a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség imaházában. Az afriai élet egy-egy pillanatát felvillantó alkotások Kenyából érkeztek, s megvásárlásukkal az ott élő, rendkívül szegény, sokszor súlyos (halálos) betegségben szenvedő embereket támogathatjuk. Ők készítették el e műveket annak reményében, hogy az értékesítésből befolyt összegből megvalósulhat gyógykezeltetésük, s nem lesz olyan nyomorúságos az életük...

Tovább...
 
A kormány képtelen megvédeni a magyar embereket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 17.

ImageSajnálatosnak tartjuk, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök képtelen volt elérni a szlovák kormányfővel folytatott szombati tárgyalásán, hogy Magyarország számára rendkívül fontos kérdések, így a Dunaszerdahelyen történtek és a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának ügye bekerüljön a közös nyilatkozatba.  - kezdődik Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleménye.

Tovább...
 
Vízummentesen az USA-ba Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 17.

Az amerikai vízummentességi programhoz kapcsolódóan mától a magyar turisták és üzletemberek is vízum nélkül utazhatnak az USA-ba. Az új típusú, biometrikus útlevéllel kilencven napig lehet az Egyesült Államokban tartózkodni. A beutazási szabályok szerint viszont kötelező használni az ESTA-t (elektronikus utasregisztrációs rendszer), amely jelenleg 16 nyelven érhető el (magyarul egyelőre még nem).

Tovább...
 
Székesfehérvár önkormányzatát is elérte a válság  Miért nem fogadják el a segítséget? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 16.

ImageAz országos költségvetés helyi költségvetésre gyakorolt hatásáról, valamint a válság, és a fehérvári kis- és középvállalkozásoknál jelentkező munkanélküliségről tartott sajtótájékoztatót Dr. Cser-Palkovics András - bár e két téma olyannyira összefügg, hogy valójában nem is lehet őket külön választani. A frakcióvezető tömör megfogalmazása szerint: „Nem vár könnyű év a Székesfehérváron élőkre, s az önkormányzatra sem 2009- ben.

Tovább...
 
A negyedéves GDP-adat a válság félrekezelésének következménye Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

ImageA kormány félrekezelte a válságot, és ennek első jelei máris nyilvánvalóak. - világít rá a tényekrei a Fidesz, amelyet bővebben ki is fejt Dr. Cser-Palkovics András helyettes szóvivő közleményében: "A harmadik negyedéves GDP-növekedési adat máris rosszabb a várakozásoknál, az előző negyedévhez képest pedig már csökkent is a bruttó hazai termék. A helyzetet tovább rontja a kormány megszorításokra épülő politikája. Ebben a helyzetben a válságkezelés európai útjára kellene lépni: adócsökkentési és növekedési programra van szükség."

 
Vasbetonba öntik a Rózsaligetet - Orosz István pedig pihenőparkot létesít Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

ImageA Város nem nyújt semmiféle támogatást a Széna téren található játszótér felújítására, Orosz István, a terület önkormányzati képviselője viszont 9 millió forint körüli összeget szán a fásításra és egy kellemes pihenőpark kialakítására. A munkálatok már most novemberben elkezdődnek, s a tervek szerint a program három évig fog elhúzódni.

Tovább...
 
Konferencia a Kárpát-medencei magyarság helyzetéről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

ImageJöjjünk el minél többen a Kárpát-medencei magyarság jelenével és jövőjével foglalkozó konferenciára, Székesfehérvárra! – kéri a magyar polgárokat Kaszás István, a Fehérvári Polgári Védegylet elnöke, aki elmondta: civil szervezetük az Élőlánc Magyarországért Mozgalommal közösen már negyedik alkalommal fogadja az elszakított országrészek magyarságának vezetőit.

Tovább...
 
A kormánynak nem kellenek a fiatalok önszerveződései Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. november 15.

ImageSárospatak után az ország másik pontján, Szombathelyen beszélt a fiatalokat érintő költségvetési módosító javaslatról Ágh Péter ügyvezető alelnök. A képviselő rámutatott: évről-évre csökkentek a Regionális Ifjúsági Tanács által pályázaton kiosztható pénzek, most pedig meg akarják szüntetni ezt a keretet.

Tovább...
 
A bankmentő csomag bukása: újabb bizonyíték a kormány alkalmatlanságára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

ImageNapról napra válik egyre egyértelműbbé, hogy a kormány félrekezeli a válságot és alkalmatlan arra, hogy kivezesse az országot a nehéz helyzetből. - áll Dr Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében - A kormány "bankmentő" csomagja csúfosan megbukott, hiszen már a parlamenti tárgyalás előtt kiderült: az érintettek szerint ez egy rossz megoldás, és nem is kérnek belőle. A CIB már egy hete jelezte, hogy nem tart igényt a kormány csomagjára, ma pedig az OTP jelentette be, hogy nincs szüksége a bankmentő csomagra.

Tovább...
 
Megkezdődött a hóügyelet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

Havat ugyan még nem látni, ám mától már hóügyeletet tart Székesfehérvár kommunális szolgáltató cége. Szükség esetén a télen tíz hagyományos, és két kotrós gép tisztítja majd a város útjait, valamint két nagyteljesítményű járművet is üzembe helyeznek. A Depónia tájékoztatása szerint idén nem helyeznek ki tároló edényeket – mivel azokat folyamatosan ellopják -, hanem a telephelyen (Sörház tér 3.) lehet vásárolni sót 25 és 50 kg-os kiszerelésben.

 
<< Első < Előző 1881 1882 1883 1884 1885 1886 1887 1888 1889 1890 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20758 - 20768 / 21371