Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Nyitott kórház - nyitott szülészet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 07.

ImageA Szülés Hete alkalmából nyílt napot tartottak a Fejér Megyei Szent György Kórházban ma délután. Ennek során az érdeklődők megtekinthették a szülőszobákat, a csecsemőosztályt, s hasznos tanácsokkal is ellátták őket a gyermekvállalással kapcsolatban.

Tovább...
 
Miért jó a kompetencia alapú oktatás? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 07.

ImageA kompetencia alapú nevelés-tanulás programcsomagjának kipróbálását és tesztelését az óvodák közül elsőként Fejér megyében a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvoda végezte. Erről a programról, s a benne található újszerű megközelítésről kérdeztem az óvoda vezetőjét, Halmai Tamásnét.

Tovább...
 
Mementó a Gyergyószentmiklóson hősi halált halt magyar honvédekért Nyomtatás E-mail
Írta: Vakler Lajos   
2008. május 06.

ImageMa délben elindult 675 kilométeres útjára az erdélyi Gyergyószentmiklósra, az emlékmű - Richter Ferenc alkotása – amely május 18-tól őrzi a tragikus körülmények között meghalt 159 magyar honvéd emlékét.

Tovább...
 
Jutalom a tűzoltóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 06.

Gelencsér Tibor tű. törzszászlós, a székesfehérvári tűzoltóság szolgálatparancsnoka és Mihály János tű. ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője jutalmat kapott szakmai tevékenységéért.

Tovább...
 
A gyermek - a felnőtt világ tükörképe Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 06.

ImageA Születés Hete programsorozat nyitó rendezvényét a Köfém Baba-Mama klubban tartották, ahol Cserta Gáborné szaktanácsadó és Schmidt Klára védőnő várta a várandós anyukákat. Az interaktív program során Cserta Gáborné a szülői szerepekről, s a gyermekek pszichés fejlődéséről tartott előadást.

Tovább...
 
Szülésre készülve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 05.

ImageMegkezdődött a „Születés Hete” elnevezésű országos rendezvény-sorozat, amelyhez Székesfehérvár, Agárd és Gárdony is csatlakozott. A program célja, hogy a várandós anyukák és családtagjaik minél több információhoz jussanak a szüléssel, s az azt követő időszakkal kapcsolatban. A „kampány” során szülész-nőgyógyászok, pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek, védőnők, szociológusok és gyógytornászok készítik fel a hölgyeket a gyermekvállalásra.

Tovább...
 
Az Anyák Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 04.

ImageNemrég olvastam Esterházy Péter új könyvében ("Semmi művészet"), hogy milyen is egy anya: csókkal altatja és kelti gyermekét, minden este "Jó éjt!"-kíván neki, kiskorában vele alszik, s szívén pihenteti kezét. Amikor a csöppség megnő, s igazi, önálló kis kamaszként egyedüllétre vágyik, titkon lesi a szobaajtóból, hogy minden rendben van-e vele... Egy anya örökkön aggódik, s mindent megtenne azért, hogy gyermekének ne essék baja. Se fizikálisan, se lelkileg... Köszöntsük ma mi is ilyen szeretettel az édasanyánkat!

 
Központi ballagás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 04.

ImageKözel kétezer diák vett részt szombat délelőtt a Városház téren tartott központi ballagáson. Magyarországon egyedül Székesfehérváron rendeznek közös ünnepséget ez alkalomból az érettségire készülő fiataloknak.

Tovább...
 
Majális - mint mindig Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 01.

ImageMondhatnám, hogy az idei majális különbözött a többitől, de hazudnék. Ugyanúgy a lufi, a vattacukor, a sült húsok illata telítette be Székesfehérvár belvárosát, mint az előző években. Árusok és bábelőadások, ugrálóvár és koncert-hegyek. De az, hogy "szokásos", nem feltétlenül egyenlő a "rossz" - kifejezéssel.

Tovább...
 
A Fejér megyei diákok most is diadalmaskodtak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 01.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezte a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt. A megmérettetés helyszíne most először Budapesten volt, a Hungexpo területén, ahol villanyszerelő, asztalos, fodrász és cukrász szakmában mérték össze tudásukat a diákok. Fejér megyéből öt tanuló vett részt a versenyen, akik közül hárman dobogós helyezést értek el.

Tovább...
 
Bolondballagás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 01.

ImageBolondballagók ölelgették egymást és a járókelőket Székesfehérvár belvárosában. Konfettiessőben borotvahabot fújtak egymásra, s csillogó-színes maskarájukkal bohóckodtak az Országalma körül, hogy kiélvezzék az érettségi előtti utolsó pillanatokat. A legszellemesebb jelmezt évek óta komoly pénzjutalommal ismeri el a Város. Az idei győztes osztály, a "Sárga Vikingek" a Széchenyi István Műszaki Szakközépiskolából érkezett, akik százezer forinttal lettek gazdagabbak.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1891 1892 1893 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20802 - 20812 / 20817