Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A Fidelitas Országos Választmány részletes programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Koszorús László elnök   
2008. november 06.
ImageA Fidelitas soron következő Országos Választmánya 2008. november 7-8-án a festői szépségű Sárospatak városában kerül megrendezésre. Íme a részletes program:
Tovább...
 
Az állami költségvetés hatása és a Polgári Frakció által javasolt támogatási program Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 05.

ImageMég mindig nem érkezett reakció a Polgári Frakció által javasolt támogatási programra a frakciók részéről. A kis- és középvállalkozásokat sújtó gazdasági válság mérséklését megcélzó, hét pontos tervezetet már a múlt héten szétküldték az „illetékeseknek”, hogy nézzék át, véleményezzék, s folytassanak párbeszédet a problémák megoldására, ám a válasz még várat magára.

Tovább...
 
A Közgyűlés kizárólag a város problémáival foglalkozzon! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 04.

ImageSajtótájékoztatón értékelte a városi közgyűlés legutóbbi ülésén történteket Gál Péter Pál. A Jobbik Magyarországért Mozgalom Székesfehérvári Alapszervezetének elnöke több napirendi pontot is kiemelt – némelyik javaslat „végkifejletét” örömmel fogadta, s volt, amelyikkel kapcsolatban megdöbbenten nyilatkozott.

Tovább...
 
Matolcsy Györggyel beszélgettünk a Szabad Európa Klubban Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Dömötör Csaba külügyi kabinetvezető   
2008. november 04.

ImageA Szabad Európa Klub legutóbbi rendezvényén Matolcsy Györgyöt, az Orbán-kormány gazdasági miniszterét láttuk vendégül. A beszélgetés menetére nagymértékben rányomta a bélyegét a gazdasági világválság, valamint a kormány pár nappal azelőtti, IMF-fel kötött megállapodása.

Tovább...
 
Böjte Csaba levele Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 03.

Az elesettek támogatásáról és a jótékonysági gyűjtésekről (is) híres Böjte Csaba egy levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben arra kéri Önöket, hogy látogassanak el november 14-én a budapesti Sport Arénában megrendezendő koncertre, s belépő jegyeikkel támogassák az 1949-ben államosított csíksomlyói hajdani árvaházat, amelyet egy kollégiummá szeretnének átalakítani. Böjte Csaba sorait alább olvashatják el:

Tovább...
 
Emlékezés 1956-ra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 03.

ImageA székesfehérvári Szent István Művelődési Házban nyilvános kerekasztal-beszélgetést tartanak november 4-én (kedden), 18 órakor. A program résztvevői: Csoóri Sándor (Kossuth-díjas költő), Dr. Für Lajos (egyetemi tanár), Dr. Korzenszky Richárd Osb (a Tihanyi Apátság perjele), Melocco Miklós (Kossuth-díjas szobrászművész) és Szűrös Mátyás (volt Köztársasági Elnök). A Beszélgetést vezeti: Kondor Katalin.

 
Elhatárolódás a szélsőséges elveket valló mozgalmaktól Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 03.

Gál Péter Pál, a a Jobbik Magyarországért Mozgalom Székesfehérvári Alapszervezetének elnöke - mint ahogy előző cikkünkben olvashatták - felemelte hangját a Közgyűlés legutóbbi ülésén az egyik javaslat ellen, amely a szélsőséges elveket valló mozgalmaktól történő elhatárolódásra vonatkozott. Gál Péter Pál erre vonatkozó álláspontját már közöltük, s íme hozzá magyarázatként az említett javaslat:

Tovább...
 
Hogyan határolódott el Székesfehérvár szociálliberális része az SZDSZ-től? Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Péter Pál jegyzete   
2008. november 03.

ImageVárosunk 10. 30.-i közgyűlésének napirendi pontjait az egy százalékos ultraliberális törpepárt helyi szervezetének a közgyűlés reggelén napirendre erőszakolt javaslata színesítette, melyet a jobb sorsra érdemes Kovács Péter Barnabás tanácsnok úrral interpretáltattak. Címe: JAVASLAT a szélsőséges elveket valló mozgalmaktól történő elhatárolódásra. Természetesen már maga az eljárás is – méltón kiagyalóihoz – ellentétes a hivatal és a képviselőtestület működését szabályozó SZMSZ-szel, így tökéletesen szabálytalan, de ezen az apróságon most ne akadjunk fenn, hiszen a módszer csak hű tükre a politikai zsarolást napi rutinná tevő SZDSZ eljárási mechanizmusának.

Tovább...
 
Kitüntetés és nyugdíjpótlék a kommunista diktatúra ellen lázadóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 02.

ImageSinka Jenő, a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének Fejér megyei elnöke egy levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz azzal a kéréssel, hogy tárjuk a nyilvánosság elé. Ebben azoknak a nyugdíjasoknak a helyzetével foglalkozik – illetve keres megoldást arra, hogy jobbá tegye -, akik az 1945-1989-es kommunista diktatúra alatt helyt álltak nemzetünkért. Az említett felhívást alább olvashatják.

Tovább...
 
Véleményezze a Királyi Séta projektjét! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 02.

ImageA Nemzeti Emlékhely kialakításával kapcsolatos tervek és a Rózsaliget helyére elképzelt Makettváros régóta témaként forog ama bizonyos „köz” száján, s honlapunk oldalain is. A Polgári Frakció nemrég egy kérdőíves felmérést készített arra vonatkozóan, hogy mi az emberek véleménye a Romkerthez tervezett, 40 méter magas „toronyról” és a rózsákat felváltó kis házikókról. A felmérés eredményét Önökkel is tudattuk, s most egy újabb hír: vannak, akik képesek tanulni abból, ami hasznosnak bizonyul(t), s végre hajlandóak meghallgatni a lakosságot is.

Tovább...
 
Tovább nőtt a krónikus betegek száma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 02.

A krónikus betegségben szenvedők száma az utóbbi egy-két évben további öt-hat százalékkal nőtt hazánkban, a felnőtt lakosság körében pedig elérte a 47 %-ot.. – hívta fel figyelmünket a Szinapszis piackutató cég legújabb felméréseinek eredményeire Barkóczi Boglárka – A 18 és 25 év közöttiek 39 százalékáról elmondható, hogy szenved valamely krónikus betegségben. Az adatok már azért is aggasztóak, mivel a krónikus betegségek állnak a halálozási lista élén, megelőzve a fertőző betegségeket.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1891 1892 1893 1894 1895 1896 1897 1898 1899 1900 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20857 - 20867 / 21435