Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Bírósági ülnökök soron kívüli választása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. augusztus 22.
Székesfehérvár Közgyűlése a Székesfehérvári Törvényszékre 2 fő, a Székesfehérvári Járásbíróságra pedig 7 fő, a fiatalkorúak elleni büntetőeljárásban közreműködő ülnököt választhat. Szeptember 16-án 12 óráig várják a jelöléseket, az alkalmassági és egyéb feltételek részletes leírása, valamint a szükséges nyomtatványok a város honlapján megtalálhatóak.
Tovább...
 
Az Óbudai Egyetem is részt vesz a Prosperis Alba kutatásaiban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Veres Richárd   
2019. augusztus 22.
Együttműködési megállapodást írt alá Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Prosperis Alba Kutatóközpont Kft. és az Óbudai Egyetem. Közös célként határozták meg, hogy a jövőben olyan kutatások valósuljanak meg, amelyek eredményei alapul szolgálhatnak a gazdasági szereplők, közfeladatokat ellátó és más szervezetek részére egyes fejlesztési irányok meghatározásához.
Tovább...
 
Szent István király ünnepe, a magyar államalapítás ünnepe Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. augusztus 21.
Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén, a keresztény magyar állam megalapításának napján a város papságával közösen celebrált szentmisét a Szent Korona hiteles másolatának és első uralkodónk fejereklyéjének jelenlétében Spányi Antal megyés püspök a Szent Imre-templomban. A szentmise után a főpásztor megáldotta az új kenyeret, mint a családi jólét és a jövő jelképét, majd Isten áldását kérte valamennyi magyar család kenyerére és életére.
Tovább...
 
„Tekints, István király hazádra, fordítsd szemeid régi országodra…” Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. augusztus 21.
Szent István és a magyar állam alapításának ünnepén hagyományosan a Nemzeti Emlékhelyen róják le tiszteletüket a megemlékezők. Az Osszáriumnál dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet, melyben felhívta a figyelmet az államalapító király és a keresztény kultúrkör értékrendjére, a múlt, a vallás, a hagyományok megőrzésének fontosságára.
Tovább...
 
„... itt a gyermek nevetni mer, OTTHON a szó, mit keresel” Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. augusztus 21.
Szent István napján ünnepi közgyűlést tartott Székesfehérvár Önkormányzata. Dr. Cser-Palkovics András polgármester beszédét versidézettel kezdte: „… itt a gyermek nevetni mer, OTTHON a szó, mit keresel.”
Tovább...
 
Magyarország és a Kárpát-medence borrendjei találkoztak a Királyi Napokon Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 21.
Ismét a Székesfehérvári Királyi Napok zárónapján rendezték meg Magyarország és a Kárpát-medence egyik legnagyobb borrendi összejövetelét. A nagyszabású eseményre 32 delegáció 120 tagja érkezett a Noé-hegyi Szent István Borrend meghívására. A szakmai programokat követően délután fröccsszigeten kínálták a Városház téren sétálókat, majd Fő utcai felvonulással, színpadi programokkal és borlovag-avatással folytatódott az országos találkozó.
Tovább...
 
Mentális segítséget nyújt a NaturAqua és a KORE Nyomtatás E-mail
Írta: DOROSZLAI BEÁTA   
2019. augusztus 21.
Hazánkban átlagosan minden 10. esetben a terhesség idő előtt megszakad. Itthon a koraszülöttség évente közel tízezer családot érint. A korababákat ellátó perinatális intenzív centrumok (PIC) kórházi támogatást adnak a PICinyeknek, de a gyakran sokkos állapotban lévő anyukák is segítségre szorulhatnak. A NaturAqua már három éve támogatja a koracsaládokat, ezidáig koraszülött-intenzívosztályok családbaráttá tételével a Koraszülöttekért Országos Egyesülettel (KORE) összefogva. Az idei közös lépés a havi rendszerességű, országos szintű pszichológiai beszélgetőkörök szervezése.
Tovább...
 
Rozmaring, a tenger harmata Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 20.
A rozmaring ősidők óta jól ismert gyógy- és fűszernövény. Neve a latin „ros marinum”-ból ered, amit azt jelenti: „a tenger harmata”. Európai térhódítása Nagy Károlynak köszönhető, s nemhiába került be igen gyorsan a középkori kolostorok gyógynövényes könyveibe.
Tovább...
 
Nyári fertőzések – elkerülhetők a szövődmények Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. augusztus 20.
A nyár nem csak a vakáció szezonja, de különösen nők esetében egyes fertőzéseké is. Éppen ezért most különösen érdemes körültekintőnek lenni, és dr. Rákász István, az Urológiai Központ urológusa szerint az is fontos, hogy ne hagyjuk kezeletlenül a problémákat.
Tovább...
 
Mire vigyázzunk nyáron, ha szívbetegek vagyunk? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 20.
A nyári hőség az egészséges szervezetet is megviseli – hát még a szívbetegetekét! A szédülés, fáradtság, izomgörcs és zavartság mellett extrém esetben összeomolhat a vérkeringés és hőguta is bekövetkezhet. A magas páratartalommal társuló, kiemelkedően magas hőmérséklet szélsőséges esetben halált is okozhat.
Tovább...
 
Mire figyeljen egy allergiás, ha nyaralni készül? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 20.
Strandpapucs, fürdőruha, törölköző, naptej és pénztárca. Ezek a strandolás legalapvetőbb kellékei. No, de mire figyeljen egy allergiás, ha nyaralni készül? Főként, ha távolra indul a lakóhelyétől, orvosától, hazájától?
Tovább...
 
<< Első < Előző 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8867 - 8877 / 20758