Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Mit kell tudni a vaspótló gyógyszerekről? Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Budai Marianna PhD, Dr. Budai Lívia PhD   
2019. december 27.
Ha valaki sápadt, fáradékony, erőtlen vagy fejfájással küzd, akkor gyakran vashiány áll a tünet(ek) hátterében. Az előbbi figyelmeztető jelek mellett a körmök töredezettsége, a hajhullás vagy a fertőző betegségekre való fogékonyság is utalhat vashiányra. A havivérzés miatti vérvesztéssel összefüggő módon a nőknél gyakoribb a vashiány, mint a férfiaknál. A terhesség és a szoptatás – egyébként normális vasszinttel rendelkező nőknél is – a tartalékok felélésével járhat, ami vaspótlást tehet szükségessé.
Tovább...
 
Fáradtság ellen spirulina alga Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. december 27.
A spirulinát „zöld aranynak” vagy „immunbombának” is nevezik, mivel koncentráltan tartalmaz létfontosságú tápanyagokat.
Tovább...
 
Minden, amit a ketogén diétáról tudni érdemes Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. december 25.
Alacsony szénhidrát és magas zsírbevitel - ez a ketogén diéta lényege, mely több energiát, minőségibb alvást, kiváló állóképességet és zsírtalanabb testet ígér mindenkinek.
Tovább...
 
Tudod, miért nem náthás a koala? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. december 25.
Láttál már náthás koalát? – Hogy is láttál volna, amikor kedvenc csemegéje az eukaliptusz, amely orrdugulás, hörghurut, megfázás, influenza, orr-, arc-, homloküreg-gyulladás esetén tökéletes megoldást jelenthet.
Tovább...
 
Pomelo, az immunrendszer őre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. december 24.
Tüsszög, köhög, orrot fúj, fájó torokra panaszkodik és a betegségtől elgyötörten aludni vágyik körülöttem mostanában mindenki. Megállíthatatlanul tombol az influenza – és fogy a patikákban a „csoda-italpor”, ami szinte azonnali gyógyulást ígér (a vese- és májkárosító hatást szépen elhallgatva). No, de most kivételesen becsukjuk szemeinket a gyógyszertárak előtt, nem lázongunk (majd legközelebb…), s a legnagyobb „szupergyümölcsre” koncentrálunk, amely hatékony segítség lehet ebben az időszakban: ez pedig a pomelo.
Tovább...
 
Megfáztál? Lázas vagy? Használd a természet erejét a gyógyuláshoz! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. december 24.
Megfázás / nátha / influenza esetén nem kell feltétlenül mindig a háziorvoshoz vagy a gyógyszertárba szaladni a megoldást keresve! A természet rengeteg olyan növénnyel ajándékoz meg minket, amely a gyógyulásunkat segíti elő. Ezekből mutatok most be néhányat.
Tovább...
 
Pokrovenszki Krisztián a Múzeum igazgatója Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. december 24.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma levélben tájékoztatta Székesfehérvár polgármesterét, hogy a Székesfehérvár Közgyűlése által igazgatóvá választott Pokrovenszki Krisztián pályázatát átgondoltnak és megalapozottnak tartja, a jogszabályok által a minisztert megillető véleményezési jogkörben eljárva az eddigi igazgatóhelyettest a Szent István Király Múzeum igazgatói feladatainak ellátására alkalmasnak tartja.
Tovább...
 
Székrekedés ellen: szennalevél Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. december 24.
A karácsonyi időszakban hajlamosak vagyunk elfeledkezni az egészséges táplálkozásról. A rokonok / barátok invitálásának (és elvárásainak) eleget téve gyakran „túlesszük” magunkat, megterheljük a gyomrunkat, ami nemcsak rossz közérzetet eredményez(het), hanem székrekedéshez is vezet(het). – Ilyen esetben jól jön a szennalevél!
Tovább...
 
Felfázás ellen: vörös áfonya Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. december 24.
A felfázás minden nő rémálma. Kevés dolog rosszabb annál, mint amikor másodpercenként úgy érezzük, hogy ki kell mennünk a mosdóba. Ráadásul van, amikor a vizeletürítést fájdalmas, égő vagy csípő érzés kíséri. – Ilyenkor jön jól a vörös áfonya!
Tovább...
 
Mitől szabad a csók? - Mindent a fagyöngyről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. december 24.
Romantikus amerikai filmek ömlenek ki a TV-ből decemberbe fordulva. Karácsonyi csengettyűket rezegtetnek (hogy a szív is dobogjon tőlük bőszen, és a szemből is gördüljön a meghatottság könnye), piros-fehér-csillogó színkompozíciós dizájnban úsznak, és boldogságban is persze (kifejezetten a végén, hogy a megszokott happy end se maradjon el).
Tovább...
 
Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát? Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. december 23.
A melanoma a gyakoribb daganattípusok közé tartozik, éppen ezért fontos ismerni azokat a rizikótényezőket, amelyek közül jónéhányon módunkban áll változtatni a megelőzés érdekében.
Tovább...
 
<< Első < Előző 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8878 - 8888 / 21371