Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lassan, de biztosan jön az ősz...
Lassan, de biztosan jön az ősz... Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. szeptember 03.

Image

Az elmúlt napokban még tombolt a hőség, mától azonban szépen lassan, de biztosan átalakul az időjárás, napról napra hűvösebb lesz, s - mostani állás szezint - 30 fokot elérő strandidővel már nem számolhatunk. Változékony késő nyári, kora őszi időszak jön, egyre többfelé és egyre több csapadékkal, időnként széllel.

 

 

Csütörtökön és pénteken még meghaladja a 25 fokot a napközi csúcshőmérséklet, ám szombattól egy újabb hidegfront hatására már 20 fok közelébe, akár az alá is csökkenhet a napi maximum érték, jövő héten pedig már a szebb napokon sem lesz több 22-23 foknál.

Az Időkép előrejelzése szerint ma egy lasan mozgó hidegfront érte el térségünket, ami elsősorban a légmozgás erősödésén, a megerősödő szélen eérezteti hatását, de délután és este már egy-egy zápor is lehet. Csütörtökre virradóra, valamint csütörtök estétől alakulhat ki nagyobb számban és több helyen zápor, zivatar, közte azonban több órára kisüt a nap. Ezen a napon 26-32 fokot mérhetünk délután.

Pénteken a változóan felhős-napos időben ismét számítani kell helyenként záporok, zivatarok kialakulására. Időnként élénk lehet a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 30 fok között alakul, nyugaton, északnyugaton várható a hűvösebb idő.

Szombaton többfelé élénk, erős lesz a szél, és eső, záporok, zivatarok kialakulására is számítani kell. A Dunántúl nagy részén és északon 17-21, máshol 23 és 27 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Vasárnap a szeles, többfelé hűvös időben már kevesebb helyen lehet csapadék.

Ideje előkészíteni és felfrissíteni az őszi-téli ruhakollekciót...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >