Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új játszóeszközök a Felsővárosi Óvoda udvarain
Új játszóeszközök a Felsővárosi Óvoda udvarain Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. szeptember 03.
ImageÚj játszóeszközök kerültek a Felsővárosi Óvoda Havranek utcai és Ybl Miklós lakótelepi intézményeinek udvaraira. A beruházások során kicserélték az elavult fa eszközöket, helyükre játszóvárak kerültek, melyeket a gyerekek nagy örömmel vettek birtokba.

 


A Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodája tavaly ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját, az intézmény 5 csoportjába 126 gyermek jár. Az új játszóudvar elkészültének alkalmából a gyerekek ünnepi műsorral készültek, melyet dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Földi Zoltán és dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselők is megtekintettek pénteken délelőtt.

Bisztriczné Macz Éva óvodaigazgató kérdésünkre elmondta: az udvari fa játékaik meglehetősen elhasznált állapotban voltak, javításuk, felújításuk nem lett volna gazdaságos. Tavalyi 50 éves fennállásuk alkalmából kérték Székesfehérvár Önkormányzatának támogatását új eszközök beszerzésére. Az óvodapedagógusok, a szülők, és főként a gyerekek nagy örömmel értesültek arról, hogy kérésük megvalósul. Ennek megfelelően egy bruttó 2,5 millió forint értékű, nagyméretű, ütéscsillapító burkolattal ellátott kéttornyos, csúszdás játszóvárat, és egy bruttó 700 ezer forint értékű, a kisebb gyermekeknek készült játszóvárat helyeztek el az udvaron. Felújították továbbá a mászó gúlát és az egyensúlyozó gerendákat, amelyeket át is helyeztek az udvar egy olyan részére, ahol a gyerekek biztonságosabban tudnak játszani. A projekt teljes bruttó értéke 4 millió 400 ezer forint.

Az új játszóudvar átadása alkalmából az Ybl óvodás gyerekek ünnepi műsort adtak, melyet dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Földi Zoltán és dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselők is megtekintették pénteken délelőtt. Székesfehérvár polgármestere úgy fogalmazott: a fél évszázados jubileum tiszteletére örömmel teljesítették az intézmény kérését.

Ugyancsak fejlesztették Felsővárosi Óvoda Havranek utcai intézményét, melynek udvarán szintén felszereltek egy kisméretű, bruttó 700 ezer forint értékű játszóvárat. A beruházást Földi Zoltán finanszírozta képviselői keretéből. Az új eszköz az intézmény 4 csoportjába járó 93 gyermek nevelését szolgálja, a mindennapokat teszi színesebbé

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >