Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hatszáznál is több állatnak talált új gazdát tavaly a HEROSZ
Hatszáznál is több állatnak talált új gazdát tavaly a HEROSZ Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. február 08.
ImageKomoly kihívásokkal, ugyanakkor szép eredményekkel teli évet zárt tavaly a HEROSZ Fehérvári Állatotthona. A gazdára talált állatok összlétszáma meghaladja a hatszázat, több száz ivartalanítást végeztek, csaknem hétezer látogatót fogadtak a létesítményben, illetve folytatódtak a menhely környezeti-nevelési, és egyéb programjai.

 

 

Az állatotthon nagyszabású programsorozattal ünnepli idén fennállásának 25 éves évfordulóját, és bízik abban, hogy a rossz állapotban lévő épületek állagmegóvására, felújítására is sor kerülhet.
 
Az év minden napján küzdelmes munkát végez védencei érdekében a HEROSZ Fehérvári Állatotthona, így volt ez 2016-ban is – derült ki a szervezet tavalyi összegző jelentéséből. Szerető otthont találtak 495 kutyának és 165 cicának, meggyógyítottak és szabadon engedtek 17 vadon élő állatot, továbbá bevették és gondozták a Vadmadárkórház közel 400 sérült állatát is. Magas színvonalon biztosították az egészségügyi ellátást, négyszáznál is több műtétet végeztek, melyek jó része ivartalanítás volt, de sok balesetes állatot is operáltak. 44 lakossági bejelentést fogadtak, melyeket a hatóságokkal együttműködve vizsgáltak ki.

 


Közel hétezer látogatót fogadtak tavaly a Takarodó úti Állatotthonban, melynek Facebook oldala is igen aktív, egy-egy hírrel általában ezer embert sikerült megszólítani, de volt olyan híranyag, melynek látogatottsága meghaladta a 12 ezer főt.  Az HEROSZ tavaly száznál is több programot, rendezvényt valósított meg, folytatta környezeti-nevelési programjait az óvodások, iskolások bevonásával, illetve a kötelező Iskolai Közösségi Szolgálat keretében is számos középiskolás csatlakozott be a menhely munkájába Székesfehérvárról és a környező településekről. Székesfehérvár Önkormányzata pályázati támogatásának köszönhetően tavaly is megrendezték a napközis tábort általános iskolások számára.
 
Rendszeresek voltak a HEROSZ-nál a vállalati önkéntes programok, melyek keretében a cégek munkatársai sokat segítettek a karbantartásban, az állagmegóvásban. Az elkötelezett munkatársak és önkéntesek mellett sok magánszemély, köztük magyar és német állampolgárok is segítették az állatotthon munkáját tárgyi és pénzadományokkal, továbbá két német támogatói csoport havi rendszerességgel tesz látogatást a HEROSZ-nál.
 
A Fehérvári Állatotthon idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, a jubileumra nagyszabású, egész éves programsorozattal készülnek. Ugyanakkor szükségessé vált a létesítmény elhasználódott, rossz állapotú épületeinek állagmegóvása. Tető kialakítása zajlik az orvosi egységnél, illetve tervben van a macskakarantén bokszainak és a kutyás kennelsor tetejének felújítása. Szeretnének kialakítani egy hűtőkamrát az élelmezéshez használt húsfélék tárolására, valamint egy raktárhelyiség átalakításával röntgenszobát hoznának létre, hogy az állatokat helyben tudják vizsgálni.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >