Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Illatos és madaras túrák a Sóstón – hétvégi programok a város zöld szívében
Illatos és madaras túrák a Sóstón – hétvégi programok a város zöld szívében Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 18.
Folytatódnak az ismeretterjesztő kirándulások a páratlan értékeket őrző Sóstó Természetvédelmi Területen. Május 18-án az illatos növényeket ismerhetjük meg, 19-én jön az újabb vadvasárnap, míg 25-én a Sóstó legszínesebb madara, a gyurgyalag nyomába eredhetünk.

 



Május 18-án, szombaton 10.15 órakor a Látogatóközponttól indul az Illatos Sóstó című ismeretterjesztő túra, melynek során a résztvevők megismerik a terület színes vadvirágait, többek között a virágzó kakukkfüvet és az illatos zsályát. Az igazán izgalmas érzékszervi kirándulásra előzetes regisztrációt kérnek.
Részletek itt: https://sostoszekesfehervar.hu/illatos-sosto

 

Május 19-én 10.00 órától folytatódik a Vadvasárnap című, népszerű sorozat. A programon a Sóstó Vadvédelmi Központban éppen gondozás alatt álló állatokat és történetüket ismerik meg az érdeklődők. A látványos állatorvosi bemutató mellett – az időjárás függvényében – madárgyűrűzésre is sor kerül.
Részletek itt:
https://sostoszekesfehervar.hu/vadvasarnap

 

Május 25-én, szombaton korán reggel, 7.30 órakor startol az évszak egyik legizgalmasabb, távcsöves kirándulása. Ezúttal a Sóstó legszínesebb madarát, a gyurgyalagot figyelik meg a résztvevők a terület kevésbé ismert, déli részén. A szakvezetéssel egybekötött programra szintén várják a regisztrációkat.
Részletek itt:
https://sostoszekesfehervar.hu/gyurgyalag-lesen-2024

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >