Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow ÉgÁllomás –„lemezbeszélgetés” Heinczinger Mikával
ÉgÁllomás –„lemezbeszélgetés” Heinczinger Mikával Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. május 27.
Egyebek közt Ady Endre, Áprily Lajos, Babits Mihály, Benedek Elek és József Attila verseit zenésítette meg Heinczinger Mika (Misztrál Együttes) legújabb lemezén. Az ÉgÁllomás az előadóművész harmadik szóló albuma, amelynek születéséről a Csoóri Sándor Társaság estjén hallhatnak majd részletesen. A „lemezbeszélgetés” május 27-én, hétfőn 17 órakor kezdődik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

 

Heinczinger Mika ÉgÁllomás című albuma sorban a harmadik szólólemeze. Most is – akárcsak az eggyel korábbi Égigézőkön – egy sereg kiváló zenésszel karöltve bontja ki a szerzeményeiben rejlő zenei lehetőségeket: szabadon és professzionális minőségben jelenik meg itt népzene, jazz, rock. A kiindulópontot ezúttal is elsősorban magyar költők versei jelentik (egyebek közt: Szép Ernő, Juhász Gyula, Pilinszky János, Áprily Lajos, Babits Mihály, Benedek Elek), amelyek a dalokban új szárnyakat kapnak és a zenével gazdagodva új befogadói élményt nyújtanak.

A kortárs költők, írók választott szövegeiről, az alkotói folyamatról, a versek mának szóló üzeneteiről is kérdezi majd az énekest Bakonyi István, a Társaság elnöke a május 27-én, hétfőn 17 órakor kezdődő „lemezbeszélgetésen” a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >