Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Felhívás Székesfehérvár aktív idősödési indexének megalkotására
Felhívás Székesfehérvár aktív idősödési indexének megalkotására Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. június 14.
A város aktív idősödési indexének elkészítéséhez várják egy kérdőív kitöltésére önkéntesen jelentkezőket. A Prosperis Alba Kutatóközpont honlapján érhető el az a kérdéssor, amelyet a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány és a Budapesti Corvinus Egyetem, a Székesfehérvári Idősödésügyi Tanácsadó Testület szakmai közreműködésével készített a WellOSyst program keretében. A kérdőívet június 30-ig lehet kitölteni.

 

 

 

A WellOSyst program megalkotóinak komoly tervük van az 55 év felettiek (az ezüstkor kezdete) helyzetének javítására. A terv megvalósításához most egy kérdőív kitöltésével kérnek segítséget a kortársaktól. Mindazoktól, akik nemet mondanak az idővel kapcsolatos szorongásra és tapasztalataik megosztásával fejlesztőtársaik lesznek Székesfehérvár Aktív Idősödési Indexének megállapításában.

Magyarországon elsőként vállalkoztak arra, hogy kiderítsék, aktívan idősödnek-e egy város lakosai. Az Európában kidolgozott és alkalmazott szempontrendszer alapján megvizsgálják, hogy az aktív idősödés folyamata milyen mértékben nevezhető optimálisnak a megfelelő életminőség biztosítása szempontjából. Ehhez az egészség, a társadalmi részvétel, a biztonság és az aktivitást támogató környezet lehetőségeit kell pontosan ismerniük az 55 év felettiek körében. A felmérést a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Székesfehérvári Idősödésügyi Tanácsadó Testület a Prosperis Alba Kutatóközpont szakmai közreműködésével végzi a WellOSyst program keretében. Céljuk, hogy az ezüstkor a jól-létet hozza el a fehérváriak életébe az öregedés szorongása helyett.

A kérdőív kitöltése nagyjából 5-10 percet vesz igénybe, teljesen anonim, így az önkéntes kitöltőnek sem a nevét, sem a lakcímét nem kell megadnia és minden válasza szigorúan bizalmas. Az önkéntesek 2024. június 30-án éjfélig adhatnak választ az ITT található kérdésekre.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >