Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Gorlice-Tarnów offenzíva jelentőségéről szól a Levéltár rendezvénysorozatának záró előadása
A Gorlice-Tarnów offenzíva jelentőségéről szól a Levéltár rendezvénysorozatának záró előadása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. június 20.
Utolsó részéhez érkezik az első világháborúról szóló rendezvénysorozat a Városi Levéltárban. Dr. Horváth Péter kutató ezúttal 1915. májusát veszi górcső alá, az előadás címe: "Az áttörés" – A Gorlice-Tarnów offenzíva jelentősége. A június 20-án, csütörtökön 17 órakor kezdődő eseményre szeretettel várják az érdeklődőket a Városi Levéltár Szekfű Gyula termébe.

 



Záró részéhez érkezik a Nagy Háborúról, azaz az első világháborúról szóló rendezvénysorozat a Városi Levéltár és Kurtatóintézetben. Június 20-án, csütörtökön az 1915-ös Gorlice-Tarnów offenzíva jelentőségéről beszél dr. Horváth Péter kutató. A 17 órakor kezdődő előadás címe "Az áttörés" – A Gorlice-Tarnów offenzíva jelentősége. A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a Levéltár Szekfű Gyula termébe.

Június elején indított háromrészes sorozatot a Városi Levéltár "Kik acél falakként állották a vártát, orosz ingoványon s Doberdó tetején..." – Székesfehérvár a Nagy Háborúban címmel. Első alkalommal a tábori lelkészi szolgálatról, míg múlt héten Ebert-Erdős Ferenc Székesfehérvár a Nagy Háború árnyékában című könyvéről zajlott előadás a Szekfű Gyula teremben, a Zichy liget - Malom utca sarkán. A záró előadásra pedig csütörtökön kerül majd sor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >