Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kedvenc madaraikról rajzoltak a fehérvári óvodások – kihirdették a pályázat eredményét
Kedvenc madaraikról rajzoltak a fehérvári óvodások – kihirdették a pályázat eredményét Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. június 20.
Szebbnél szebb alkotások születtek azon a rajzpályázaton, melyet a Rákóczi Utcai Óvoda hirdetett meg a fehérvári óvodák körében. A gyerekek kedvenc madaraikat ábrázolták, mintegy 45 pályamunka érkezett be. A Rákóczi oviban tartotta ünnepségen egy első, két második, egy harmadik helyezettet és egy különdíjast jutalmaztak, és minden résztvevő kisgyermek kapott oklevelet.

 

A Rákóczi Utcai Óvodában ötödik éve működik az „Ügyes kezek és Képzelet” – vizuális tehetségműhely, melynek tagjai az alkotni vágyó nagycsoportosok közül kerülnek ki. Az intézmény minden évben sikeresen pályázik a szakminisztérium által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program keretében, ahol a műhely működtetéséhez nyújtanak anyagi támogatást. Az óvoda ebben a nevelési évben kétmillió forintot nyert, melyből gazdag, változatos programokat szerveztek és eszközöket szereztek be az óvoda számára.

Az Ügyes kezek műhely keretében hirdették meg a „Kedvenc madaram” című rajzpályázatot a székesfehérvári óvodások körében. A gyerekek bármilyen technikával alkothattak, összesen mintegy 45, szebbnél szebb pályamű érkezett többek között vízimadarakról és énekesmadarakról. A Rákóczi oviban egy kiállítást rendeztek az alkotásokból és szerdán kihirdették az eredményeket is.

Az ünnepségen Mészáros Attila alpolgármester gratulált az Önkormányzat nevében és megköszönte a Rákóczi Utcai Óvoda munkáját. Mint mondta, a pályázat nagyon fontos, hiszen kapcsolódik a környezet- és természetvédelemhez, a környezeti neveléshez. Az óvodaudvarok fáin élő madarakat a gyerekek nap mint nap láthatják, ám még ennél is több állatot ismerhetnek meg a Sóstó Természetvédelmi Területen. Székesfehérvár több intézményében vannak tehetségműhelyek, hogy még színesebbé, teljesebbé tegyék a gyerekek mindennapi elfoglaltságát, és bővítsék az intézmények tevékenységi körét.

A köszöntőt követően a Katica csoport óvodásai adtak műsort, majd következett a díjak átadása.

Első helyezést ért el Pemmer Dorka az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodájából. Másodikként két kisgyermeket, Hantos Rékát (Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodája) és Darász Lénát (Rákóczi Utcai Óvoda) díjazták, harmadik lett Gellér Réka (Rákóczi Utcai Óvoda), valamint különdíjban részesült Németh Niké (Rákóczi Utcai Óvoda).

A pályázaton részt vett valamennyi kisgyermek ajándék emléklapot kapott.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >