Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elkészült a Gáz utcai garázssor felújításának első üteme
Elkészült a Gáz utcai garázssor felújításának első üteme Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2024. június 21.
A munkaterületet tavaly ősz végén átadták a kivitelezőnek, azonban a kivitelezést tavasszal kezdték el a Gáz utcai garázssornál. A teljes útfelújítás első üteme a Rákóczi utcai négyemeletes épületek felőli oldalt és a házak közötti parkolók bekötőútjait érintette, és várhatóan még ebben az évben elkészül a felújítása a garázssor másik oldalán található útnak is.

 


A garázsok előtt az egész pályaszerkezetet cserélték, ami nagy munka volt, továbbá új csapadékvíz-elvezető hálózatot is építettek – mondta Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője. A felújításra azért is nagy szükség volt, mert csapadékvíz-elvezetési problémák jelentkeztek a területen és az altalaj teljesen tönkrement az útburkolat alatt. A munkálatok a szerződéses határidőn belül elkészültek.

Mindig nagy öröm, ha fel lehet újítani egy utat, de ezen a területen már 2020 óta húzódott a munka, ami most végre kiváló minőségben elkészült – adott hangot örömének dr. Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője. „Szeretném megköszönni a környéken élőknek a türelmet, hiszen már 2019-ben megígértük a beruházást, és ennek értelmében benne is volt már a város 2020-as költségvetésében, de sajnos a pandémia miatt ezt el kellett halasztani. Most végre elkészült ez a nagy munka, hiszen itt az egész pályaszerkezetet fel kellett újítani és hét szolgáltatóval is kellett egyeztetni a kivitelezést."

A munka folytatódik a garázssor másik oldalán, melynek kivitelezésére heteken belül kiírja az Önkormányzat a közbeszerzési eljárást.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >