Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fehérvár legjobb önkéntesei és közösségi programjai
Fehérvár legjobb önkéntesei és közösségi programjai Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. június 27.
Székesfehérvár legjobb önkéntes és közösségi szolgálatos programjait és önkénteseit mutatja be az a tablókiállítás, amely kedden koradélelőtt nyílt a Rákóczi utca 25. szám előtt lévő tárlókban. Az eseményen dr. Zugor Zsuzsanna, a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai vezetője és Deák Lajosné család- és nemzetpolitikai tanácsnok adta át az okleveleket, valamint a sport- és írószer ajándékutalványokat.

 


Az Önkéntesek hete programsorozat keretében hirdetett pályázatot a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és Székesfehérvár Önkormányzata Székesfehérvár legjobb Önkéntes és közösségi szolgálatos programja címmel. A városban működő civil szervezetek programjai mellett olyan személyekre is érkeztek jelölések, akik sokat tesznek közösségükért, aktívan jelen vannak a szervezet életében, támogatják céljaik megvalósítását.

A júniusban zajló Önkéntesek hete záróeseménye volt a beérkezett és legjobbnak ítélt pályázatokból készült tablókiállítás megnyitója és a díjátadó, amelyen Deák Lajosné tanácsnok köszöntötte a megjelenteket és mondott köszönetet a civil szervezetek és az önkéntesek munkájáért. „Aki önkéntesen vállal feladatot egy adott csoport, egy ügy érdekében, az nemcsak ad, de maga is töltődik. Azok, akik önzetlenül segítenek másoknak, az egymás iránt érzett felelősséggel, szeretettel mutatnak példát. Székesfehérvár büszke lehet arra, hogy olyan civil szervezetek működnek a városban, olyan erős az önkéntes hálózat, amely már sok helyzetben bizonyított.”

Dr. Zugor Zsuzsanna, a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai vezetője a kiállítás megnyitóján szólt arról, hogy az Önkéntesek hete keretében több olyan programsorozatot szerveztek, amikor az önkéntességre, az önkéntes szervezetekre, a közösségi szolgálatra hívták fel a figyelmet. Immár öt éve szép hagyomány, hogy a júniusi eseménysorozat egy kiállítással zárul, amelynek minden évben más-más tematikája van. Idén két kategóriában – Székesfehérvár legjobb közösségszolgálat programja és Székesfehérvár legjobb önkéntese – hirdették meg a pályázatot, amely Székesfehérvár Önkormányzata támogatásával valósulhatott meg. „Ezeken a tablókon olyan programokat, olyan tevékenységeket láthatunk, amelyeket az ember önként, szívből, szabadidejének a terhére tud adni, és ezáltal válunk a közösség értékes tagjává.”

Székesfehérvár legjobb közösségszolgálat programja elismerő címet kapott idén a Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség Természeti értékeink a királyok városában című programja, amelynek keretében a szövetség tagjai iskolás és óvodás csoportokat vezetve ismertetik meg a városban fellelhető természeti értékeket, zöld kincseket a gyerekekkel. Elismerést kapott a Tálos Edit Alapítvány Zeneóvoda sorozata, amely hetente több alkalommal várja a legkisebbeket és indítja el őket a zenei nevelés útján. Különleges programot visz a Hétvezér Általános Iskola Diákönkormányzata, a Diákok a gyermekotthonban az érzékenyítést, az egymásra való odafigyelést, segítségnyújtást erősíti. A Krajczáros Alapítvány Emlékezet a hősökre 1914-1918 – Ecsettel a békéért a generációk közötti kapcsolat erősítése mellett a hazafias nevelést és a művészet iránti fogékonyságot szolgálja.

A Székesfehérvár legjobb önkéntese címet Falvai Norina (ART Kulturális Egyesület), Kutassy László (SZÍN-TÉR Egyesület) Szili Laura (SZÉNA Egyesület a Családokért) és Tóth Tibor (Krajczáros Alapítvány) önkéntes, illetve a szervezet képviselője vette át.

Az utcai tárlat megnyitóját követően a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban rövid tájékoztatást adtak a megjelent civil szervezetek nyári programjaikról, amelyek között táborok és bemutatók is szerepelnek. A részletes programot érdemes követni a Központ https://www.facebook.com/fejercic közösségi oldalán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >