Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Izgalmas és hasznos ismeretterjesztéssel zajlik idén is a HEROSZ Állatotthon napközis tábora
Izgalmas és hasznos ismeretterjesztéssel zajlik idén is a HEROSZ Állatotthon napközis tábora Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. június 28.
Idén nyáron is teltházzal „üzemel” a HEROSZ Fehérvári Állatotthonának nyári napközis tábora. Éppen ezen a héten zajlik az első turnus, ahol a fehérvári iskolások játékos, szórakoztató módon szereznek ismereteket az állatok viselkedéséről, helyes tartásukról, az állat- és természetvédelemről. Csütörtökön többek között a haszonsállatokról tanultak, és akik a legügyesebbek voltak, gyakorolhatták a galambreptetést is.

 



A HEROSZ napközis táborának három turnusára idén is nagyon sokan jelentkeztek, már tavasszal beteltek a férőhelyek részben visszatérő, részben újként érdeklődő általános iskolásokkal. Krepsz Gyöngyi, az Állatotthon vezetője nagyon sokat foglalkozik a gyerekekkel, igyekszik számukra a lehető legtöbb ismeretet átadni, hogy felelősen gondolkodó felnőttként jó gazda legyen belőlük.

„A tábor elsődleges célja, hogy megelőzzük az állatok helytelen tartását, szenvedését. Arra irányítjuk a gyerekek figyelmét, hogy az állatok a felelőtlen emberi viselkedés miatt kerülnek nagyon nehéz helyzetbe az utcán, sérülnek vagy betegszenek meg és vesznek el. Egy hét alatt lehetőség van arra, hogy egy felépített programon végighaladva a gyerekek az állattartás számos területével megismerkedjenek, és a tanultakat a gyakorlatban, a menhelyi állatok között is ki is próbálhassák.” – mondta Krepsz Gyöngyi.

Nagyon élvezik a gyerekek az időtöltést a macskaházban, a cicaóvodában, a kölyökkutyák között, megtanulják például, hogyan kell feltenni és levenni helyesen a pórázt, miként kell megközelíteni, etetni, jutalmazni az állatokat, és hogyan kell viselkedni annak érdekében, hogy a kutyák, cicák ne ijedjenek meg és jól érezzék magukat az ember társaságában. A társállatok mellett a gyerekek a mai napon sokat tanultak a háztáji állatokról, a gazdasági haszonállatokról, sőt arról is, hogyan hívják egyes állatok hím és nőstény egyedeit.

Vannak a táborban vendégelőadók is, csütörtökön például Szűcs Antal, a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke foglalkozott a gyerekekkel. A játékos ismeretterjesztés után kérdések következtek, a legügyesebb válaszadók jutalmul megtanulták a galambröptetést. A gyerekek által elengedett galambok a menhely fölött tettek néhány kört, felmérték a terepet, majd öreghegyi otthonuk felé vették az irányt.

A tábor egyik résztvevője Pető Luca, a Ciszterci Szent István Gimnázium tanulója, most volt ötödikes. Luca nagy állatbarát, otthon két kiskutyája van. Visszatérő vendége a tábornak, kiskorától kezdve mindig jött, amikor csak tehette. Mint mondta, társaival együtt nagyon jól érzik magukat, és idén is számos olyan új dolgot tanultak, amit eddig nem tudtak.


A HEROSZ nyári táborának két további turnusa lesz még idén, a mostanival azonos tematika alapján.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >