Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Magyar Tavak Fesztiválja
Magyar Tavak Fesztiválja Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. június 28.
A Velencei-tó partján kezdődik idén a Magyar Tavak Fesztiválja. Június 28-án, pénteken a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon gálakoncert lesz, majd június 29-én, szombaton 9 órakor indul a Tour d’Opera névre hallgató biciklis kirándulás. A Velencei-tó térségének legszebb pontjain a koncertek mellett zenei betétekkel tarkított, egynapos tókerülő túrán négy állomást érintenek majd a résztvevők.

 


Ha a zene lélekemelő élményét és a természetben való mozgás örömét ötvözzük, abból olyan szabad ég alatti „zeneterápia” születik, amely valódi felüdülést hoz testnek és léleknek. Nemesen egyszerű gondolat, mégis minden benne van, ami valódi gyógyírt jelent a passzív, ugyanakkor stresszes életmódra és a hangulatromboló, üldögélős bezártságra is, ami korunkban a legtöbbünket jellemez.

Ezzel az egyszerű recepttel indult útjára Debreczeni Ildikó zseniális kezdeményezése „A Természet Operaháza” idén 11 éve a Tisza-tónál. Olyannyira bevált az ötlet, hogy 2021-től a Velencei-tó, 2022-től pedig a Balaton térsége is csatlakozott. Így jöhet létre a Magyar Tavak Fesztiválja, amely a minőségi kultúra, a testmozgás és a természet szépségeinek összekapcsolásával mindent megvalósít, amiért élni érdemes és jó: egészség, művelődés és szépség. 2024-ben a Velencei-tó újra kitárja kapuit a Természet Operaháza előtt. A rendezvénysorozat június 28-29-én várja a minőségi kultúra kedvelőit a Velencei-tónál.

Pénteken 20 órakor gálakoncerttel kezdődik a nagyszabású esemény. A Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon ????????????????????́???????? ???????????????????? 2024-ben indult mesterképző énekiskolája, a Kvintesszencia hallgatói mutatkoznak be. A Kossuth-díjjal és Magyar Szent István Renddel kitüntetett világhírű operaénekesnő közreműködésével tíz kiváló énekművész mutatja meg tehetségét, s egyúttal bepillantást nyerhetünk az oktatási metódus, az énekképzés, az előadói mesterség elsajátításának kulisszáiba. Az exkluzív, kivételes nyáresti koncert-talkshow repertoárja a mesteriskola sokszínűségét tükrözi: a klasszikus szerzők mellett a jazz és a könnyűműfajok, a musical és az operett, de még a magyar nóták műremekei is felhangzanak, ezzel is bizonyítva, hogy a zene olyan érzelmeket és gondolatokat ébreszt, amelyek mindannyiunké.

Szombaton a kápolnásnyéki Halász-kastély előtt 9.30 órakor kezdődik a Vintage Dolls koncertje, majd a kerékpáros túra résztvevői nyeregbe pattannak, és meg sem állnak a Pákozdi Katonai Emlékparkig, ahol a Latin Jazz Pikniken Fehér Lili (ének, zongora), Horváth Márk (gitár) és Stencl Tamás (szaxofon) varázsolja el a műfaj szerelmeseit. Élményekkel telve a csapat tovább teker, és 13 órától a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban az ebéd mellett Czeilinger Izabella és zenekara előadásában autentikus magyar népzenét hallhatnak. A kétkerekes, zenei élményekben gazdag kirándulás a Velence Resort&SPA kertjében Rezsnyák Róbert és Jónás Kriszta Operavarázsával zárul.

Részletes program és jegyvásárlási lehetőség az alábbi linken:
https://www.magyartavakfesztivalja.hu/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >