Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Előadássorozat Széchenyi István munkásságáról az egyetemen
Előadássorozat Széchenyi István munkásságáról az egyetemen Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2024. július 01.
Együttműködési megállapodást kötött a Kodolányi János Egyetem a Széchenyi Társasággal Székes-fehérváron. A keretszerződés célja az intézmény oktatási, kutatási, működési területének és társa-dalmi szerepvállalási körének erősítése. A megállapodást az egyetem részéről Dr. Vizi László Tamás mb. rektor, a Széchenyi Társaság részéről Szemereki Zoltán elnök látta el kézjegyével.

 

A Széchenyi Társaság 1987-ben alakult meg. Célja, hogy névadójának örökségét alapul véve felekezetre, világnézetre és pártállásra tekintet nélkül munkálkodjon Magyarország, a nemzet felemelkedéséért, szellemi erkölcsi és anyagi gyarapodásáért. Ennek megvalósítása érdekében előadásokat, ankétokat szervez; kiadványokat tesz közzé és művészi alkotások létrejöttét segíti; túrákat szervez és ajánl Széchenyi életének, működésének színhelyeire.

Az együttműködés részeként az Egyetem és a Társaság előadássorozatot hirdet, amely felöleli Széchenyi István munkásságát. Az előadássorozatot az egyetem szabadon választható kurzusai között fog szerepelni, Szabadegyetem formájában pedig minden érdeklődő számára elérhetővé válik.

A megállapodás szerint az egyetem vállalja Széchenyi István gróf életpályájának, hagyatékának, szellemi örökségének megismertetését a hallgatókkal. Az együttműködés mindemellett kutatási-fejlesztési projektek, oktatási és kulturális programok, szakmai és tudományos rendezvények kezdeményezésében és megvalósításában is megvalósul. Az aláíró felek között folyamatos lesz az  információcsere ezentúl oktatási, tudományos, kulturális tevékenységekről, fejlesztési tervekről.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >