Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elkötelezettség és szeretet a város iránt – 30 éves a Fehérvári Polgárok Egyesülete
Elkötelezettség és szeretet a város iránt – 30 éves a Fehérvári Polgárok Egyesülete Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. június 28.
Harmincéves fennállását ünnepelte a Fehérvári Polgárok Egyesülete csütörtökön a Hiemer-házban. A hagyományőrző, gasztronómiai programokat és egyéb városi kezdeményezéseket éltető, szervező közösséget dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a fehérváriak nevében. Az ünnepség kulturális műsorral folytatódott a Bálteremben.

 

A Fehérvári Polgárok Egyesülete 1994-ben alakult a mai tevékenységéhez képest egészen más célok mentén. Az akkori belvárosi lakásbérlők szerették volna a bérleményüket kedvezményesen megvásárolni, ezért egyesületet alapítottak mintegy 500 fővel. Időközben a szervezet új feladatokat vállalt, saját ötlet alapján szervezett meg és formált hagyománnyá különféle kulturális és gasztronómiai programokat, emellett becsatlakozott mások által létrehozott kezdeményezésekbe is. A Fehérvári Polgárok Egyesülete indította el például a Kolbásztöltő Fesztivált, a Liszt Ferenc utcai húsvéti tojáskutat, a nyári Zenélő Kultúrudvart, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban szervezett Márton-napi ünnepséget és a Katalin-napot. Ezen kívül az Egyesület a 42 fős tagsága számára is szervezi a havi találkozókat és számos egyéb programot is – ezzel a város egyik legaktívabb és legrégibb civil közösségének számít.

Palkovics Lajos, az Egyesület elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, minden egyes tagjuk hozzájárult ahhoz, hogy a mai napon büszkén tekinthetnek vissza az elmúlt évtizedekre. Éppen ezért köszönet illeti mindazokat, akik önkéntes munkájukkal és lelkesedésükkel támogatták az Egyesületet, példát mutatva ezzel a fiataloknak. Palkovics Lajos külön megköszönte Székesfehérvár polgármesterének támogatását, a tagság iránt való bizalmát és saját családja segítő hozzáállását.

Székesfehérvár városa nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte az Egyesületet. Mint mondta, a harmincéves fennállás nagyszerű dolog magának a civil szervezeti közösségnek és a város egészének szempontjából egyaránt. „Egy lokálpatrióta közösség tagjának lenni azt jelenti, hogy valaki elköteleződik Székesfehérvár iránt. És ha ez így van, akkor megvalósul az én régi álmom: mindig találjuk meg ebben a városban azt, ami minket összeköt. (…) Sok olyan dolog van, amiben egyet tudunk érteni, közösen tudunk gondolkodni, ez pedig maga a város, a mi közös otthonunk!” – fogalmazott a polgármester. Hangsúlyozta továbbá, a civil szervezetek azért fontosak, mert a társadalom egészét meg tudják szólítani. A tagok között nagyon sokféle ember van, akiket összeköt a Székesfehérvár iránti elkötelezettség és a szeretet.

A köszönöket követően Palkovics Lajos és dr. Cser-Palkovics András polgármester gratuláló, köszönetnyilvánító emléklapokat nyújtottak át egymásnak a jubileum alkalmából, majd kulturális műsorral folytatódott az ünnepség a Hungarikum együttes, Drotleff Zoltán költő és Borsos Dominika tangoharmonikás részvételével.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >