Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Balázs Miklós emlékére rendeznek hagyományőrző programot szombaton Csőszön
Balázs Miklós emlékére rendeznek hagyományőrző programot szombaton Csőszön Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. július 05.
Történelmi korok találkozására várnak minden érdeklődőt július 6-án, szombaton Csőszön. Katonai hagyományőrzők fellépésein keresztül ismerkedhetnek meg múltunkkal a résztvevők. A szervezők Balázs Miklós emlékének ajánlják a programot.

 



Történelmi időutazásra hívnak mindenkit a csőszi hagyományőrzők július 6-án, szombaton a település sportpályájára. A 10 órakor kezdődő megnyitó után katonai hagyományőrzők segítségével ismerkedhetnek a résztvevők múltunk több időszakával. Délelőtt a csepeli és a fehérvári kadétok, valamint a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje tartanak látványos bemutatót. Dr. Hidán Csaba előadása után a Fehérvári Huszárok Egyesületének tagjai adnak ízelítőt az egykori 10-es huszárok harci szokásaiból, majd a kadétok sorversenye következik.

Egész napos íjásztatás és fegyverbemutató várja az érdeklődőket, sőt a vállalkozó szellemű résztvevők még a főzőversenyre is jelentkezhetnek, ahol egyedi pörköltekkel lehet indulni – hozott alapanyagokból.

A csőszi hagyományőrzők a szombati rendezvényt 2023 augusztusában elhunyt vezetőjük, a sokak által – fehérvári Mikulásként és a hagyományőrző bemutatók állandó résztvevőjeként, valamint a Csőszi Történelmi, Haditorna és Hagyományőrző Egyesület elnökeként – ismert Balázs Miklós emlékére szervezik meg. Mindenkit szeretettel várnak Csőszön!

A programról további információ a +36304610480-as telefonszámon, illetve a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen kérhető.  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >