Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Változik az Akácfa utca forgalmi rendje
Változik az Akácfa utca forgalmi rendje Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. augusztus 29.

ImageTavasszal helyszíni lakossági fórumot szervezett az Akácfa utcában Mészáros Attila, aki felvállalta, hogy a tíz éve húzódó ügyre – ha nem is egy lépésben -, de megoldást keresnek a szakemberekkel. Ma bejelentették, hogy változik az Akácfa utca forgalmi rendje és így csökken az ott áthaladó teherforgalom. Emellett több más alsóvárosi utcát is lakó-pihenő övezetbe sorolnak át, szintén lakossági kérésre.

 

A közlekedési változásokról Mészáros Attila önkormányzati képviselő és Zákányi Tamás, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. üzemeltetési igazgatóhelyettese tartott sajtótájékoztatót. Az Akácfa utca forgalmával kapcsolatban áprilisban tartott lakossági fórumot Mészáros Attila képviselő a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetőjével és Székesfehérvár városgondnokával közösen.

Az ott élők a kis utcán áthaladó teherforgalom miatt panaszkodtak és a sok éve húzódó probléma megoldására kérték fel a szakembereket. Azóta egyeztettek a környékbeli vállalkozásokkal és forgalomszámlálást is végeztek. A számok igazolták az Akácfa utca túlterheltségét, hiszen a mért adatok szerint 123 tehergépkocsi - ebből 39 kamion - halad át naponta az utcán.

 

Image
.

Így most változtatnak a forgalmi renden. A városrész képviselőjének kezdeményezésére a Börgöndi út felől kitiltják a tehergépjárműveket, így azok csak a Sárkeresztúri út felől hajthatnak be az utcába. A buszközlekedést nem érintik a változások. A forgalmi rend módosításokat elfogadják a környező utcákban működő cégek is.

Ők teherautó-forgalmukat ezentúl a Börgöndi út - Széchenyi utca útvonalon bonyolíthatják, hiszen a Sárkeresztúri úton a lovarda és a régi közlekedési felügyelet között is korlátozzák a teherautó-forgalmat. Zákányi Tamás szerint ezek az intézkedések minimum felére csökkentik a teherforgalmat az Akácfa utcában. Lakó–pihenő övezet táblákat is kihelyeznek a környék (elsősorban faneveket viselő) utcáiban – mondta el Mészáros Attila.

 

Image
Fotó: ÖKK

Ez is lakossági kérés volt, és így csak akkor hajthatnak be teherautók, ha célirányosan szállítanak valamit az utcákba.

A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. üzemeltetési igazgatóhelyettese elmondta: az ilyen övezetekben 20 km/h-s korlátozás is érvényben van, emiatt, akinek nem az adott utcában van dolga, az az alacsony sebesség miatt valószínűleg nem ezeken az alsóvárosi kis utcákon keresztül közlekedik majd. Mészáros Attila jövő héten levélben fordul a városi rendőrkapitányhoz, jelezve az Alsóvárosban életbe lépő forgalmi változásokat.

Az önkormányzati képviselő fokozottabb helyszíni ellenőrzésre kéri a rendőrséget az első hetekben, hogy mindenki betartsa az előírásokat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >