Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Egy CSEpp Teszt - a cukorbetegség figyelmet érdemel
Egy CSEpp Teszt - a cukorbetegség figyelmet érdemel Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. szeptember 06.

ImageSzeptember 9-én, pénteken Székesfehérvár is ringbe szállhat Magyarország legegészségesebb városa címéért. Az Egy CSEpp TEszt (ECSET) szűrőprogram már évek óta sikeresen működik, és nem csak pillanatnyi egészségi állapotunkról kaphatunk képet, de egy apró lépés ahhoz, hogy elinduljunk egy egészségesebb életmód felé! A Egy Csepp Figyelem alapítványi busza a Fő utcán várja az érdeklődőket.

 

A helyszínen az Elektronika 77 Kft. nővérei vércukorszintet, az Accutrend munkatársai koleszterint, a Dr. HU szakemberei pedig vérnyomást, testzsír százalékot, testtömeget, testmagasságot és haskörfogatot mérnek.

A rizikó felmérés alapján a Smart Med képviselői kiszámolják, hogy kinek mennyire kell tartania a cukorbetegség, a magas vérnyomás vagy a magas koleszterinszint kialakulásától jelenlegi életmódja mellett.

Az országjáró körút célja elsősorban, hogy felébressze az egészségtudatosságot, illetve - az alapítvány célkitűzéseivel összhangban - felhívja a figyelmet a cukorbetegségre, amely a legfrissebb felmérések szerint Magyarországon mintegy másfél millió embert érint; ebből körülbelül 750 ezren nem tudnak arról, hogy cukorbetegek.

A program verseny is egyben: őszre kiderül, hogy melyik Magyarország "legegészségesebb városa".

A díjat november 13-án vasárnap, a Syma Csarnokban, a hatodik Egy Csepp Világnapon adja át az Alapítvány.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >