Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fehérvári gyermekek közös ünnepvárása
Fehérvári gyermekek közös ünnepvárása Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. december 19.

ImageA gyermekek kíváncsisága a legolthatatlanabb és ők várják legtürelmetlenebbül az ünnepeket is. Nekik szervezett játékos karácsonyi délutánt A Szabadművelődés Háza. Székesfehérvár Önkormányzatának megbízásából már hosszú évek óta a kulturális intézmény a Városi Gyermekkarácsony házigazdája. A program idén is számos meglepetést tartogatott a résztvevőknek, például végignézhették, hogyan készül egy jégszobor.

 

Szép hagyomány, hogy Székesfehérvár Önkormányzata is kiveszi a részét a közösség ünnepvárásából. Ennek keretében zajlanak az adventi műsorok a Városház téren, érkeztek meg Fehérvár Angyalai az állami gondoskodásban élő gyermekekhez, vagy például így szórakoztatta Kovács Kati ünnepi műsorával a nyugdíjasokat. Mindig gondolnak a gyermekekre is, akiknek hosszú évek óta A Szabadművelődés Háza szervezi meg a Városi Gyermekkarácsonyt.

 

Image
.

Az ünnepet megelőző vasárnapon most is kinyitották a kapukat a legfiatalabb fehérváriak előtt, az ő zsivajuk töltötte be a tóparti intézményt és környékét. 15 órakor a Tolnai Utcai Általános Iskola diákjainak ünnepváró műsorával indult a program, majd Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a gyermekeket.

Image
.

„Gyermekkorom legnagyobb varázslata mindig a karácsony volt. Máig érzem a fenyőfa, a mézeskalács és a gyertya egymásba fonódó illatát, ha meghallom a szót: karácsony. Édesapaként fiaim karácsonyának széppé tétele a legfontosabb, de örömmel ülök le magam is és beszélgetek a ritkán látott rokonokkal, élvezem a családi együttlétet. Székesfehérvár polgármestereként nemcsak a saját családomért, de a fehérváriak nagy közösségéért is felelősséggel tartozom. A gyermekek esetében ez azt is jelenti, hogy igyekeznünk kell minden fehérvári gyermek karácsonyát szebbé tenni. Ezért vagyunk ma itt! Közösen várjuk az ünnepet és közben játszunk, szórakozunk, sőt a kézműves foglalkozásokon még nem késő ajándékot készíteni szeretteiteknek! Közben pedig eltelik immár az aranyvasárnap is és hamarosan idén is megtörténik velünk a nagy varázslat, azaz elérkezik karácsony ünnepe.” – fogalmazta meg az ünnepvárás legfőbb motívumait dr. Cser-Palkovics András polgármester.

 

Image
.

A karácsony népi hagyományait idézte fel a jelenlévőknek a Kákics Együttes, akik „Nagyapám betleheme” címmel adtak koncertet a gyermekeknek. Az ünnephez illően a Minimanó Színház is betlehemi játékot hozott műsorában a karácsonyi programra. A helyszínen kialakított kézműves játszóházban számos ajándékötletet kaphattak a résztvevők, emellett megtanulhatták a gyertyamártást és természetes anyagokból közösen készíthettek karácsonyfadíszeket.

Egy nagy meglepetéssel is várták a résztvevő gyerekeket: délelőtt 10 órától saját szemükkel követhették nyomon egy jégszobor elkészültét. „Jégből az angyal” címmel hirdették meg a látványfaragást, ahol a művészek egy egytonnás jégtömbből hozták létre szabadtéri alkotásukat.

 

Image
Fotó: ÖKK

A jeget és a korán érkező este miatt szükséges világítást is támogatók segítségével biztosította A Szabadművelődés Háza. Igazi családi programot állítottak össze a szervezők, melynek minden eleme a közelgő ünnep szépségeire és a szeretet, az egymásra figyelés fontosságára hívták fel a figyelmet. Több száz fehérvári gyermek és család vette ki részét a közös fehérvári karácsonyvárásból.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >