Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Megvetette lábát a Videoton
Megvetette lábát a Videoton Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 04.

ImageA közelmúltban a Videoton Holding közvetlen többségi tulajdont szerzett a győri székhelyű STS Technology Kft.-ben és ezáltal a céget a szerződéses gyártási portfóliója integráns részeként kezeli a jövőben.

 

Az STS Technology fontos szerződést írt alá berendezések és modulok szállításáról az egyik piacvezető félvezető ipari berendezés gyártó cég európai és ázsiai gyárába. Az STS Technology Kft. másik fontos célpiaca az orvosi berendezések gyártása. Az első sikeres együttműködés már megindult a gyorsan fejlődő budapesti Mediso céggel CT és PET berendezések részegységeinek gyártására.

Az STS Technology idei árbevételi terve meghaladja a 2,8 milliárd forintot. Az STS Technology legfontosabb képessége: saját gyártású precíziós mechanikai alkatrészek felhasználásával nagy bonyolultságú (több ezer alkatrész és részegység) gépek, mechatronikai berendezések egyedi és kis szériás gyártása. A cég kitűnően eligazodik az itt felhasznált alkatrészek világpiacán, és versenyképességéhez nagyban hozzájárul a kiterjedt hazai és kelet-európai beszállítói bázis.

AZ STS Technology beintegrálása beleillik a Videoton stratégiájába: a piaci igényeknek és a régió adottságainak megfelelően erősíti jelenlétét az egyedi- és kisszériás berendezésgyártás területén. Európában számtalan innovatív cég fejleszt és gyártat precíz mechatronikai bázisú berendezéseket.

Ez ma még jellemzően Nyugat-Európában történik, miközben a délkelet-ázsiai gyártatás a távolság miatt sokszor nem valódi alternatíva, éppen ezért a Videoton szerződéses gyártóként nagy növekedési potenciált lát ezen a területen a nyomdagépektől a laborberendezésekig.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >