Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Egyedülálló lehetőség a mikrovállalkozásoknak
Egyedülálló lehetőség a mikrovállalkozásoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 06.

ImageA KA-VOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. május 6-tól megkezdi az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) Kombinált Mikrohitel termékének forgalmazását, amely akár kezdő vállalkozások számára is kedvező kamatozású hitelt nyújt, vissza nem térítendő támogatással kiegészítve.

 

„Az elmúlt évek bebizonyították, ha egy országnak nincs megfelelően erős vállalkozói rétege, akikre építhet és akikkel a közös jövő hosszú távon tervezhető, esélye sincs a válságból való kilábalásra.” – nyilatkozta Krisán László, a KA-VOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. ügyvezető igazgatója - „A magyar kreativitás kibontakozásának eddig határt szabott a mikrovállalkozók lehetőségeit korlátozó tőkeszegénység és hitelképtelenség. A KA-VOSZ Zrt. újonnan alapított pénzügyi vállalkozásként működő leányvállalata, a KA-VOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. a kezdő vállalkozások számára is nyitva álló, május 6-tól elindításra kerülő speciális kombinált finanszírozási konstrukciójával épp a szektor legkisebb szereplőinek, vagyis a mikrovállalkozásoknak nyújt segítséget.”

A mikrovállalkozások az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) Kombinált Mikrohitel konstrukciójának keretében már 10 százalék önerő mellett új gépek és eszközök beszerzésére, valamint ingatlan vásárlására és felújítására, vagy akár infrastruktúra, illetve információs technológiai fejlesztéshez kapcsolódó szoftver ill. hardver beszerzésekre felhasználható finanszírozási lehetőséget igényelhetnek.

Ennek keretében egyszerűsített pályázati eljárással, egyablakos rendszerben tehetnek szert legalább 1, de legfeljebb 4 millió forint vissza nem térítendő, és 1-től 8 millió forintig terjedő visszatérítendő támogatásra, azaz hitelre. A támogatott hitelt 120 hónapos futamidőre, max. 9 százalékos kamattal csak a vissza nem térítendő támogatással együttesen lehet igénybe venni. A kezdő vállalkozások ingatlanfedezet mellett, a már működők akár a beruházás tárgyának fedezetként történő bevonása mellett igényelhetnek Kombinált Mikrohitelt.

A Konstrukció igénylésére azon maximum 9 főt foglalkoztató vállalkozások jogosultak, melyek éves nettó árbevétele az utolsó lezárt üzleti évben (kezdő vállalkozások esetén a megkezdett üzleti évre vonatkozó üzleti tervük szerint) nem haladhatja meg a 200 millió forintot. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a területi kereskedelmi és iparkamarák , valamint a KA-VOSZ Zrt. kijelölt irodáiban igényelhető termék nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában egyedülálló, hiszen a vállalkozók valódi igényeinek kielégítését célozza.

A Széchenyi Kártya Program mellett a Kombinált Mikrohitel jelenleg az egyetlen olyan termék a piacon, amely a gyakorlatban is hathatósan és eredményesen szolgálja a mikro-és kisvállalkozások támogatását. Mindannyiunk érdeke egy versenyképes vállalkozói réteg megteremtése, hiszen eredményes működésükkel hozzájárulnak a megye, egyben az ország gazdaságának fellendítéséhez.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >