Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow felavatták az Extruform-Karsai Műanyagipari Zrt. új gyártócsarnokát
felavatták az Extruform-Karsai Műanyagipari Zrt. új gyártócsarnokát Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 13.

ImageEbben az évben már ötvenen dolgoznak a Karsai Zrt új gyártócsarnokában, amelyet tegnap délelőtt adtak át Székesfehérváron az Alba Ipari Zónában. Az 1800 négyzetméteres új csarnok 450 millió forintos beruházással készült el. Az új részlegen bőrönd és autó alkatrészeket és világítótestek műanyag részeit gyártja a fehérvári vállalkozás.

 

Az új gyártócsarnokot Spányi Antal megyéspüspök áldotta meg. A megnyitón Karsai Béla vezérigazgató mellett Cséfalvay Zoltán államtitkár és Cser-Palkovics András polgármester mondott beszédet. Mindhárman szóltak a munkahelyteremtés fontosságáról: Karsai Béla úgy fogalmazott, hogy egy termelő üzem létrehozása több, mint egy vállalkozás, hiszen munkahelyteremtésről van szó.

 

Image
.

A vállalat filozófiájával kapcsolat kiemelte, hogy a "3E" mentén dolgoznak, ami elégedett megrendelőt, elégedett munkatársat és elégedett társadalmat jelent. Cséfalvay Zoltán államtitkár örömét fejezte ki a gyártócsarnok avatásán, mint mondta minden egyes munkahelyre züksége van Magyarországnak. Csak a munkánkkal tudunk előrelépni és a kormány a maga eszközeivel ennek a feltételeit igyekszik megteremteni.

 Arról is beszélt, hogy jövőre mintegy 500 milliárd forinttal csökkentik a vállalkozások adminisztrációs terheit. A munkahelyteremtéssel kapcsolatban kiemelte, hogy "ilyen beruházásokkal létesülnek a munkahelyek és ezek megvalósulásának a feltételeit kell, hogy megteremtse a kormányzat."

 

Image
.

Cser-Palkovics András polgármester arról is beszélt, hogy azokat a városokat, melyek képesek munkahelyeket teremteni, azokat támogatnia kell az államnak. Az új csarnokot saját erőből valósította meg a fehérvári vállalat. Ennek kapcsán kiemelte, hogy ha van ami megérdemli a támogatást az éppen a magyar gazdasági szereplők munkahelyteremtése.

Mint mondta, azért kell átalakítani a támogatási rendszert, hogy ezek a vállalkozások juthassanak munkahelyeket teremtő támogatásokhoz. A csarnokban idén ötven munkavállalót foglalkoztatnak, jövőre pedig a tervek szerint megduplázódik a számuk.

Az 1988-ban alakult Karsai-cégcsoport tevékenységi területe a műanyagból készített - többségében fröccsöntött – csomagolóeszközök gyártása a gyógyszeripar, az élelmiszeripar és a kozmetikai ipar részére, továbbá műanyagalkatrészeket gyártunk az autó-, az elektronikai, valamint a telekommunikációs ipar számára.

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A Karsai Műanyagtechnika Holding Zrt. csomagolástechnikai divíziójának négy, műszaki divíziójának három tagvállalata közel 800 embernek ad jelenleg munkát és megélhetést az ország több pontján – Székesfehérvár mellett Körmenden, Pécsett, Kiskunfélegyházán, Orosházán, Tiszaújvárosban, Veresegyházán, és Erdélyben - Szentegyházán.

Főbb partnereik közé tartozik a SUZUKI, a VISTEON, a VOLKSWAGEN, a SAMSONITE, a BÉRES ZRt., az EGIS, a RICHTER GEDEON és a kiskunfélegyházi telephelyük, a Kunplast-Karsai ZRt. pedig egy német vállalaton keresztül beszállítója lesz a 2012-ben induló autóipari óriásnak, a Mercedes kecskeméti gyárának.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >