Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Köszönet a Szent István Emlékév megvalósításáért Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. február 03.

Nagyszabású ünnepi rendezvényen fejezte ki köszönetét Székesfehérvár Önkormányzata mindazoknak, akik közreműködtek a 2013-as Szent István Emlékév megvalósításában. A Vodafone Sportcentrumban Székesfehérvár polgármestere fogadta a 2013-as Emlékbizottság tagjait, és emléklapot nyújtott át munkájuk elismeréseként. Ezt követően a színpadon kihirdették a Vörösmarty Mihály Könyvtár totópályázatainak eredményeit, majd zenés-táncos gálaműsor kezdődött a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar és ismert művészek közreműködésével.

Tovább...
 
A Skid Row és az Ignite is jön a FEZEN-re Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 31.

Image Dallamosság, lázadás, energia - kezdődhetne így akár a Skid Row, akár az Ignite jellemzése. “És mindketten fellépnek a 2014-es FEZEN fesztiválon” - tehetjük hozzá büszkén.

Tovább...
 
A MESTERKURZUS CÍMŰ DARABOT MUTATJÁK BE A KOZÁK ANDRÁS STÚDIÓSZÍNPADON Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 31.

Image Február 1-jén, szombaton 19 órakor mutatják be David Pownall: Mesterkurzus című színművét a Vörösmarty Színház Kozák András Stúdiójában. Az előadást Cserhalmi György rendezi. Az 1948-ban játszódó történet egyszerű: Sztálin és Zsdanov, a nagy Szovjetunió teljhatalmú urai, a Kremlbe hívják a világhírű Prokofjev és Sosztakovics zeneszerzőket.

Tovább...
 
FARSANGI ISKOLANYITOGATÓ FOGLALKOZÁS a Széna Téri Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 30.

Image Iskolanyitogató foglakozást rendeznek a leendő elsősök és szüleik számára a Széna Téri Általános Iskolában. A foglalkozásra február 6-án 16.30-kor kerül sor ,,Széna Téri vigasság” címmel. A farsangi mulatságra sok szeretettel várják az érdeklődőket. A foglalkozás keretében bemutatkoznak a szülőknek és a gyerekeknek a leendő elsős tanító nénik is.

 
Új időpontban a "Bor, Mámor, Szerelem" Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 30.

Image A Vörösmarty Színház vezetősége ezúton tájékoztatja a közönséget, hogy 2014. február 17-én (hétfőn) 17.00 órakor pótolják a "Bor, mámor, szerelem2 című, bérletszünetes előadást, amely január 26-án betegség miatt elmaradt. Az új időpontra érvényesek a korábban megváltott jegyek.

 
Öreghegyi Disputa Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 27.
Január 28-án, 17 órakor, az Öreghegyi Közösségi Házban Bobory Zoltán költő, a Vörösmarty Társaság elnöke beszélget a Magyar Köztársaság egykori elnökével, Dr. Szűrös Mátyással életéről, pályafutásáról, politikáról, a mai Magyarországról és most megjelent könyvéről: ’’Szűk volt a mundér’’- Egy politikus emlékezései és emélkeztetései - 1959-2013 Az Öreghegyi Közösségi Ház és a Vörösmarty Társaság közös rendezvényének támogatója: Horváth Miklós Csaba. A belépés díjtalan !
 
Péter, a kőszikla - filmklub Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 24.

Image Péter, a kőszikla - Szent Péternek, Jézus tanítványának fordulatokban bővelkedő életét mutatja be ez a lenyűgöző katolikus film. A különleges történet Jézus halálától kezdődően mutatja be Péter apostol életét, a kereszténység történelmének legizgalmasabb időszakát: az első keresztények küzdelmeit, a keresztényüldözéseket és a krisztusi tanítások elterjedését. A lélekemelő történet Rómában zárul, ahol Péter az üldöztetések és Nero császár vérengzései közepette szervezi és összefogja az első keresztény közösségeket

Tovább...
 
Jederman - A Prospero Színkör előadása Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 24.

Image Amikor elérkezik a számadás ideje, az üdvösségért az ember végső kétsébeesésében bármire hajlandó. A középkori moralitás-játékok örök témája az idők során sok változatban rendszeresen visszatér a színpadon. A történet Árpi, a kisember, a terézvárosi Akárki esetében inkább a szappanopera, a horror és az abszurd komédia furcsa keverékére emlékezet, mintsem szigorú erkölcsi példázatra. A nevetés néha mintha mégis elhalna, és fagyos csend lesz úrrá a családi ebéd felett. De ez csak egy pillanat. „Angyal repült át” - szólal meg valaki, és már folytatódik is a kedélyes csevegés. Tartsd a szemed a kígyón!

Tovább...
 
A Szabad Színház társulata kapta a "Pro Cultura Albae Regiae" díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2014. január 23.

Image "Nagyvárad, a kétlelkű város, avagy Ady Endre elveszett illúziói" címmel szerveztek beszélgetést a Vörösmarty Színházban, amelyet este gálaműsor követett a Magyar Kultúra Napja alkalmából Székesfehérváron. Ady Endre jellegzetes alakját, irodalmi munkásságát, Nagyváradhoz való kötődését és több művét is megismerhették a résztvevők. Az ünnepi program keretében került sor a város idei „Pro Cultura Albae Regiae” díjának átadására. A Közgyűlés 2014-ben a Szabad Színház társulatát ismerte el a kitüntetéssel, amelyet dr. Cser-Palkovics András polgármester adott át Nagy Judit művészeti vezetőnek.

Tovább...
 
Ismét meghirdetik az Óperenciás Meseünnepet és Mesemondó Versenyt Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 23.

Image Idén is meghirdeti az Óperenciás Városi Meseünnepet és Mesemondó Versenyt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A márciusban zajló megmérettetésre Fejér megyei általános iskolások jelentkezhetnek február végéig. A legjobbak fellépési lehetőséget és értékes tárgyjutalmakat kapnak.

Tovább...
 
ISMÉT SZÍNHÁZI ELŐADÁST RENDEZNEK AZ ÚJ MAGYAR KÉPTÁRBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 22.
Bajnokok Reggelije címmel láthatják az érdeklődők Kása Ferenc önálló estjét Kurt Vonnegut könyve alapján január 23-án csütörtökön 18 órakor az Új Magyar Képtárban. A Megyeház utca 17. szám alatti képtárban Kása Ferenc először játssza új előadását, az esemény az "Örülök, hogy itt szólhat"-sorozat része.
Tovább...
 
<< Első < Előző 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4544 - 4554 / 6324