Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Könyvbemutatók a Magyar Írószövetségnél Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 10.

Image

A Magyar Írószövetség szeretettel meghívja Olvasóinkat a Felsőmagyarország Kiadó könyvhétre megjelenő könyveinek bemutatójára.
Tovább...
 
Lezajlott a Szent László király vetélkedő első fordulója Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. június 10.

Image

Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület által meghirdetett „Szent László” szellemi vetélkedő elődöntőjének eredményét, valamint a döntőbe jutott csapatok további teendőit ismertették  a Szolgáltatóházban rendezett programon. Az eredményhirdetésen részt vett dr. Csurgai Horváth József, a vetélkedő zsűrijének elnöke.
Tovább...
 
JÚNIUS 15-IG VAN ELŐFOGLALÁSI JOGA A TÖRZSBÉRLETESEKNEK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 03.

Image

A 2014/2015-ös évadban is számos előadással és nagyszerű művészekkel várja nézőit a Vörösmarty Színház, a törzsbérletesek 2014. június 15-ig rendelkeznek elővásárlási joggal. Az új évadtól megváltozik a bérletfoglalás rendje, többek között bevezetik a részletfizetés lehetőségét. A törzsbérletesek minden megváltott bérlet mellé egy 30%-os ajándékutalványt kapnak.
Tovább...
 
A Vox Mirabilis Kamarakórus a Zadari Nemzetközi Kórusversenyen Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 03.

Image

Május utolsó hétvégéjén rendezték meg a Nemzetközi Kórusversenyt Zadarban. Az európai hírű kórusverseny nagy múltra tekint vissza, 18 éve rendezték az elsőt.
Tovább...
 
Bobory Zoltán maradt a Vörösmarty Társaság elnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 03.

Image

Ismét Bobory Zoltánt választották elnökké a Vörösmarty Irodalmi Társaság által megtartott közgyűlésen. A szervezet tagjai három alelnököt és új titkárt is választottak.
Tovább...
 
Dinnyési Várpark avató ünnepség Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 03.

Image

A Dinnyési Várparkban a történelmi Magyarország Árpád-kori várainak kicsinyített mását építették meg a tulajdonosok. A létesítmény avató ünnepségére szerdán kerül sor. A részletes meghívót alább tesszük közzé.
Tovább...
 
Fölszállott a páva a Városház téren Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. június 02.

Image

A délutáni belvárosi szerenádokat követően szabadtéri népzene- és néptánc-előadással, valamint táncházzal folytatódott szombaton este a XIII. Alba Regia Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál. A város köszöntötte ezzel a programmal a „Fölszállott a páva” Székesfehérvárhoz kötődő versenyzőit, akik lelkesen viszik tovább a népi értékeket és őseink hagyományvilágát a 21. században. Mint Brájer Éva alpolgármester ünnepi köszöntőjében bejelentette: az önkormányzat egymillió forint támogatás felajánlásával fejezi ki tiszteletét a példaértékű eredményt hazahozó Alba Regia Táncegyüttesnek.
Tovább...
 
Kórusfesztivál és néptánc-találkozó Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. május 30.

Image

Ünnepélyes megnyitóval kezdődik a XIII. Alba Regia Gyermekkórus Fesztivál és a „Szállj elő zöld ág” városi alsó tagozatos néptánc találkozó május 29-én, csütörtökön 16.15 órakor Székesfehérváron. Tapolca, Kecskemét, Komárno, Gimes, valamint Nagyvárad, Győr és a házigazda város gyermekkórusait dr. Cser-Palkovics András polgármester, a fesztivál fővédnöke köszönti a Városház téren. A négynapos program egyik kiemelkedő eseményeként szombaton a „Fölszállott a páva” országos népzenei és néptánc vetélkedő fehérvári résztvevőivel közös táncházat rendeznek a Városház téren.
Tovább...
 
FÖLSZÁLLOTT A PÁVA CÍMMEL GÁLAMŰSORT ÉS TÁNCHÁZAT TARTANAK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 30.

Image

Május 31-én, szombaton, 19 órától a Városház téren Fölszállott a páva címmel gálaműsort és táncházat tartanak, amelynek keretében Székesfehérvár köszönti az MTVA népi tehetségkutatójának versenyzőit. Az este folyamán színpadra lép a Galiba zenekar közreműködésével az Alba Regia Táncegyüttes, Enyedi Ágnes, Enyedi Tamás, Molnár Gábor, Zsikó Zoltán, Zsikó Zsuzsanna és a Magos zenekar. A program része a XIII. Alba Regia Nemzetközi Gyermekkórus Fesztiválnak és a” Szállj elő zöld ág” néptánc találkozónak.
Tovább...
 
Koronázási Ünnepi Játékok 2014-ben is Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. május 28.

Image

A Vörösmarty Színház és Székesfehérvár Önkormányzata 2013-ban hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első Koronázási Ünnepi Játékokat. A történelmi Belváros egészében akkor István király kora elevenedett meg, 2014-ben pedig Szent László alakja áll majd az augusztusi fesztivál középpontjában. A Nemzeti Emlékhely területén, az ország legnagyobb épített szabadtéri színpadán az ő koronázása elevenedik meg, miközben a Belváros középkori piactérré alakul és újabb óriásbábok is készülnek.
Tovább...
 
Önállóvá válik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. május 27.

Image

Egy régóta tervben lévő folyamatot indít el pénteki közgyűlésén Székesfehérvár Önkormányzata azzal, hogy napirendre kerül az Alba Regia Szimfonikus Zenekar szervezeti átalakítása. Az eddig a Vörösmarty Színház részeként működő együttes az elképzelések szerint 2015. január elsejétől működne önálló intézményként. A Zenekar száz éves fennállása alatt mindvégig a város zenei életének meghatározója volt, ennek a szellemiségnek megfelelően kapnák meg a méltó szervezeti formát a szimfonikusok.
Tovább...
 
<< Első < Előző 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4555 - 4565 / 6460